hoe 1

 1. Dmitry Petrovich HARCHEVKIN, Bryansk

  Een appelboom uit een zaadje werd beroemd
  Ik wil nuttige ervaringen met tuinders delen door te praten over hoe ik 10 een prachtige appelboom uit een zaadje heb teruggekweekt.
  Het was herfst in de tuin, een auto met appels - mooi, sappig en lekker - kwam ergens van onze markt. Ik kocht, ik begon het te proberen. Plots zie ik: maar van binnen komen alle zaden uit.
  Ik moest naar de tuin gaan en de grond opgraven. Hij plantte er een rij zaden in, noteerde de plaats van het planten aan twee kanten met stokjes. Ik kom in het voorjaar aan in het huisje, en alle zaailingen kwamen vriendschappelijk samen, één op één. Ze zaten zomer, groeide met 30 cm, de grond was zacht, bemest. In de herfst werden zaailingen geplant, de extra verdeeld onder familieleden en buren in het land. Twee jaar lang zijn de appelbomen goed gegroeid, hebben ze niets gedaan.

  Het was nog steeds winter, en in de lente begon ik een eenvoudige techniek te gebruiken, waardoor de jonge boom de sapstroom activeert, wat bijdraagt ​​aan de verbeterde groei. Ik nam de aluminiumdraad, stapte ongeveer 30-40 cm van de grond en draaide de stam van de appelboom met deze draad. Het bleek niet erg strak te zijn, want hij handelde alleen met zijn hand en probeerde echter dat dit "wikkelen" niet zou vallen. Dit zou begin mei moeten gebeuren.
  In de zomer groeide de appelboom, zijn stam werd dikker, de draad groeide er bijna in. Op dit moment (ergens in augustus) moet het worden verwijderd.
  Het volgende jaar had ik geen appels en een jaar later bloeide mijn appelboom. Ze was tegen die tijd krachtig opgegroeid, je kon niet wachten op zo'n kinderkamer, de takken waren uitgestrekt, sterk - en er viel niets te snijden. Ze groeien zodat ze elkaar niet hinderen - zowel in de breedte als in de breedte.
  Ik heb de kleur niet gekozen, er waren er niet zo veel en de boom was krachtig. De appels waren in de zomer groen. In de gebladerte waren ze bijna onzichtbaar, maar tegen de herfst begonnen ze te blozen. Ze zitten strak, vallen niet. Ik heb de meest volwassen geprobeerd - donkergroen met een donkerrode ton. Sappige, sterke, zoetzure smaak. Het ras bleek herfst te zijn en zelfs beter dan "moeder". Als gevolg hiervan heb ik in mijn haast, in het eerste jaar, ongeveer drie emmers appels verzameld. Dankzij de appelboom! Beste tuiniers, veel geluk, probeer, durf, experimenteer, het is zo gaaf om een ​​krachtige boom uit een zaadje te laten groeien! Foto bijvoegen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar