3 recensie (s)

 1. Nikolay Dmitrievich ERMIKOV, Bryansk

  Als je vroege wortelen of radijs wilt krijgen, probeer dan de methode waarover ik informatie wil delen.

  Het is heel goed mogelijk om deze wortelgewassen een maand eerder dan normaal in de tuin te telen. Hiervoor bewaar ik, naast zaden, elk jaar een lint van de gebruikelijke nieuwjaarsslang. Daarna maak ik de lijm klaar. Ik roer een kwart theelepel volle kunstmest of tuinmengsel in 0,5 kopjes warm magnetisch water (bereid met een trechter met ingebouwde magneten - zelfgemaakt of gekocht), voeg een kwart van heteroauxine-tablet toe, 1 theelepel. gezeefd door een fijne zeef of een kwart tablet micronutriëntenmeststoffen, evenals een beetje zetmeel of bloem.
  Vervolgens leg ik de punt van de tape op de gum en maak ik er een uitsparing in met een balstaaf. Ik vet het resulterende gat in met een borstel met een pasta en doe het zaad erin. De serpentijn droogt op en ik rol hem meteen op. Nogmaals, ik maak een verdieping, smeer met lijm, zet het zaad. En zo verder tot het einde van de tape, (ik stop de rol van de vader in een plastic zak met gaten (ik prik ze met een hete naald) en leg ze in de koelkast voor de nacht.
  Zodra de sneeuw smelt, precies in de koude grond, maak ik voren op het bed met een diepte van 3 cm. Ik leg er serpentinestrips in (zaad omhoog) erin, bestrooi ze met zand en vervolgens aarde en bedek ze met gras van vorig jaar om ze tegen vogels te beschermen.

  antwoord
 2. VI TIKHONOVA, regio Krasnodar

  Het lijkt erop dat het moeilijk is om de radijs te cultiveren?

  Geplant, gegoten, uitgedund ... Maar niet zo eenvoudig. Soms stijgt de radijs niet of vertrekt in de pijl. En het gebeurt, het geeft zulke rotte wortelgewassen dat het onmogelijk is om ze te eten. Na een reeks experimenten, realiseerde ik me: om een ​​sappige, smakelijke radijs te krijgen, moet je verschillende groeiregels volgen.
  • Plant radijzen in het voorjaar zo vroeg mogelijk. Hij heeft koelte en een korte dag nodig. Zodra het warmer wordt dan 22 °, gaat de plant de pijl in en bloeit.
  • Regelmatig water. Vooral een grote hoeveelheid vochtradijs is nodig in de beginfase van de groei. Er is echter te veel wateroverlast niet nodig.
  • Elimineer de introductie van verse mest, stikstof en fosforhoudende meststoffen. Deze additieven veroorzaken wapenen en verminderen de smaak.
  • Zaai niet te dik, dun uit in de tijd. Verwijder overtollige spruiten met een snuifje en trek het niet naar buiten om de resterende planten niet te beschadigen.
  • Oogst in de tijd. "Zittende" radijs groft.
  • Plant niet in de schaduw - anders vormen er mogelijk helemaal geen wortelgewassen.
  Ik zaai radijs eind februari. Water de bedden met warm water en kaliumpermanganaat, maken groeven, zaaien op een afstand van 4 cm van elkaar, zijn begraven ze in 0,5-0,7 cm diepte. In de eerste strooi as, dan de aarde, de bovenste helft van dichtbij film. Zaailingen verschijnen heel snel. Oogst Ik word uitstekend.

  antwoord
 3. Olga Kaminskaya

  Water de bedden met radijs elke 2-3 dagen, bij dor weer-elke dag, het beste van alles in de vroege ochtend of late avond.

  Na elke verzameling wortels moeten de overgebleven planten worden gestort.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar