3 recensie (s)

 1. Julia Fedorova

  In de winter ontstonden er zwarte insecten in bonenbestand. Is het mogelijk om ongerepte bonen te planten? Hoe zorg je ervoor dat de zaden niet beschadigd zijn?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Waarschijnlijk hebben we het over een caryopsis, een klein koperbruin insect dat, in zeldzame gevallen, noten, erwten, erwten, linzen, paardenbonen en soja beschadigt.
   Onaangeroerde bonen kunnen worden geplant. Om ervoor te zorgen dat ze heel zijn, laat u de bonen 3-5 minuten in een bak met koud water vallen. Als ze insecten hebben, zullen ze naar de oppervlakte drijven.
   Volg in de toekomst vier eenvoudige regels om planten tegen ongedierte te beschermen:

   - verwijder onkruid op tijd;
   - plant bonen wanneer de grond opwarmt tot +10 graden, wacht niet op tastbare warmte;
   - Mest niet direct onder de bonen brengen, maar onder de voorganger of in het vroege najaar;
   - Bewaar de bonen voor het planten een uur in water, een groeibevorderaar of een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat.

   antwoord
 2. Diana TRONKO, Krasnodar Territory

  We tuinman kennen de weide mot "in het gezicht"! Bescheiden grijze insecten zijn ongevaarlijk, ze eten nectar en leven niet lang. Maar hun rupsen zijn extreem vraatzuchtig en bijna alleseters.

  Ze eten graag de harde bladeren van die planten die andere plagen negeren: bieten, zonnebloemen, maïs, granen. En hoe droger en warmer het weer, hoe sterker de eetlust van de rupsen. Het ergste zijn de periodes van massale reproductie van het insect. Als ze vliegen, zien ze eruit als sneeuwvlokken, daarom wordt de weidemot ook wel een sneeuwstorm genoemd.
  Omdat motten en hun nakomelingen niet alleen in groenteplanten leven, maar ook in natuurlijke weiden, is het onmogelijk om het uiterlijk van een plaag te vermijden. Het maakt niet uit hoe je op de tuin let, insecten vliegen van de zijkant. Maar preventie is noodzakelijk. Bijvoorbeeld, overwinterende cocons in de grond sterven tijdens het graven met de omzet van de formatie, met vroeg voorjaar scharrelen. Cocons van de zomerse generatie vergaan bij het losmaken van rijen.
  Over het algemeen is het gevecht met de pest het gevolg van uiterlijk. Het is noodzakelijk om de landing te inspecteren en handmatig de rupsen en het metselwerk te vernietigen. Als het ongedierte zich enorm vermenigvuldigt, zal het nodig zijn om toevlucht te nemen tot chemicaliën.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar