3 recensie (s)

 1. Natalia

  Ik word het nooit zat om te herinneren aan een belangrijke techniek in de wintertuin - het vasthouden van sneeuw, die veel zomerbewoners negeren.
  In het najaar sla ik bundels grove stengels en takken in van snoeien, verschillende zakken stro en eikenbladeren.
  Een losse schuilplaats tegen de stengels van een dolfijn of Jeruzalem-artisjok met sneeuw op een bed met aardbeien is bijvoorbeeld een echte "deken" gevuld met lucht. De planten zijn er veel warmer onder dan onder de verpletterde sneeuw.
  Met een kleine hoeveelheid sneeuw bedek ik droge eikenbladeren aan het groeiende bed, waar jonge planten overwinteren. Ik probeer dit bij warm weer te doen, zodat 's nachts de vorst de bladeren oppikt (zodat hun wind niet wegwaait). Ik bedek met stro. In het voorjaar stuur ik de bladeren en het stro naar een composthoop en begraaf ik gewoon de bundels stengels in de gangpaden - tegen het volgende seizoen is er uitstekende voeding voor de planten.

  FEIT: SNEEUWBESTENDIGHEID DOOR BOSSEN VAN DROGE STAMMEN (FLOX. DELPHINIUM, TOPINAMBUR. Frambozen. GRAAN) EFFECTIEF OP SITES MET VARIABELE HOOGTEN. ZIJ HEBBEN NIET ALLEEN DE SNEEUW, MAAR EN SMELT WATER VAST. Lopend van de bovenkant van het perceel naar de lage. Het belangrijkste is om een ​​droge dwarshelling aan te leggen.

  antwoord
 2. Elizabeth KIRILLOVA, Veliky Novgorod

  Ik heb nog nooit iemand van mijn buren sneeuwretentie zien doorbrengen, maar de laatste jaren heb ik hier veel aandacht aan besteed. Ik heb geleerd dat 1 cm sneeuwbedekking de temperatuur van de grond eronder verhoogt met 1 °. Om ervoor te zorgen dat de planten bij strenge vorst niet hoeven te lijden, moet de dikte van de "witte deken" minimaal 25 cm bedragen.
  De winters zijn anders, het komt voor dat sneeuw zich opstapelt, maar het ligt tot de eerste wind. Soms kan er midden in de winter een ernstige dooi optreden. Nog minder op de hellingen van sneeuw - zelfs de minste wind is in staat om de grond te verwijderen. Daarom probeer ik de sneeuw uit te stellen - het is zowel warm in de winter als nuttig vocht in de lente.

  Ik bouw geen heggen - voor mij is het te bewerkelijk. Maar de vuren takken, de takken die overblijven na het snoeien van krenten, frambozen en sierheesters - dit alles leg ik op de bedden neer. Als er meerdere palen en een polymeernet zijn of de restanten van een net, bouw ik een verrijdbaar hekwerk. Ik installeer het vanaf de noordkant (wind waait er meestal vanaf). U kunt eenvoudig karton of een houten plank in een sneeuwbank steken. Dit jaar ben ik niet begonnen met het snijden van gedroogde stelen van meerjarige bloemen, omdat ze ook werken voor het vasthouden van sneeuw.

  antwoord
 3. Olga KANAREYKINA, Ryazan

  Ervaren tuinieren weet dat smeltwater geweldige eigenschappen heeft.
  Het is zacht - het bevat geen zware zouten en daarom dringt het niet door de grond en dringt het niet door. Tegelijkertijd lossen voedingsstoffen uit de grond dankzij dergelijk water goed op en worden ze gemakkelijk door planten opgenomen.

  Er is een mening dat de verhoogde biologische activiteit van ontdooid water het gevolg is van structurele veranderingen die daarin optreden tijdens het invriezen. Voor zover dit waar is, weet ik het niet, maar ik kan bevestigen dat gesmolten water nuttig is voor aanplant. Ik gebruik het constant.
  Te landen in de tuin wordt beter opgenomen door nuttig smeltwater, in de herfst graaf ik door de grond, zonder de kluiten te breken. En in de lente vul ik alle tanks in de tuin met sneeuw, en dan gebruik ik ontdooid water bij het planten van planten in de tuin.
  Binnenbloemen worden ook bewaterd met smeltwater. Ik verdedig het water uit de kraan, stop het in de vriezer en ontdooi het dan. Hier voor jou en "levend water"!

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar