2 recensie (s)

 1. Helena

  Er verschenen zwarte vlekken op de bladeren van de sneeuwbes en rozen, die op vuil of roet leken, hoewel we ver van snelwegen wonen, is er overal een bos. Hoe gevaarlijk is het voor planten en voor ons?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Dit zijn roetzwammen (zwarten), die zwart pigment bevatten, vandaar de kleur van vlekken op planten. Ze voeden zich met de suikerachtige afscheidingen van zuigende insecten (bladluizen, sprinkhanen, witte vliegen, wormen, enz.) En planten (vaak - lip). De mollen leven op het oppervlak van de plant, voeden zich niet met de weefsels. Ze zijn schadelijk omdat ze de intensiteit van de fotosynthese van bladeren verminderen en de bloemen hun decoratieve effect verliezen.
   Om het risico op schimmelgroei te minimaliseren, moet u ongedierte op tijd elimineren. Behandel sierplanten tijdens het seizoen met "Fitoverm", "Biotlin", "Mospilan" en in het vroege voorjaar met "Prophylactin-Bio" (allemaal volgens de instructies).

   Trek onkruid weg - ze kunnen de bewakers zijn van de sporen en het mycelium van roetzwammen.
   Spoel tandplak op tijd af met water: hoe langer het aan de plant zit, hoe moeilijker het is om het helemaal te verwijderen.
   Verzamel gevallen bladeren.
   Behandel in het vroege voorjaar (vóór het breken van de knoppen) bomen en struiken met koperhoudende preparaten "Abiga-Peak" of Bordeaux-mengsel om de overwintering van paddenstoelen op planten te vernietigen.
   Boek zieke lindebomen en vermijd andere tuinplanten ernaast.

   Nadezjda FLESS

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar