2 recensie (s)

 1. Polina Viktorovna

  Ik zou graag willen weten of het mogelijk is om eenjarigen in de winter van het zomerhuisje te redden?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Als de herfst komt, is het triest om te zien hoe de eenjarigen vervagen, dus het is niet verwonderlijk dat vaak bewoners van de zomer en eigenaren van hectares het idee hebben om ze naar een huis of stadsappartement te brengen. Maar is het mogelijk? En is het de moeite waard om je favoriete exemplaren op te slaan?
   Het is bekend dat bloemen die ons in de zomer zo verrassen, echte eenjarigen zijn (ze gaan in een jaar van zaadje naar zaad) en vaste planten die niet overwinteren in ons koude klimaat, en daarom moeten ze elk seizoen van nul worden gekweekt. Verhuizen naar het huis of appartement de eerste groep is zinloos: deze bloemen in potten kwellen zichzelf in een nieuwe omgeving, maar uiteindelijk zullen ze sterven. Het is efficiënter om zaden van hen te verzamelen (maar niet alleen van planten van FH-hybriden) en volgend jaar te zaaien voor zaailingen of direct in bloembedden.

   Maar exemplaren uit de tweede groep kunnen in het huis worden bewaard, maar alleen als het een koude lichthal heeft of een verwarmde, maar relatief koele loggia. Deze omvatten leeuwebek, balsamines, coleus, fuchsia's, klimop, pelargonium, cannes en andere soorten. Ze kunnen de winter gemakkelijk overleven op de vensterbank of geïsoleerde loggia, omdat ze vaak worden gekweekt als kamerplanten.
   En als je geen petunia, calibrahoa, dichondra kunt afschudden, bedenk dan dat deze planten alleen als ze jong zijn, het bestaan ​​van een goed idee kunnen verdragen door naar een huis of appartement te verhuizen, en volwassenen zullen zeker sterven. Daarom kun je in juli stekken uit struiken knippen, ze rooten en ze vervolgens meenemen naar de stad.
   Maar is het, gezien de hierboven genoemde problemen, niet eenvoudiger om al deze bloemen in het voorjaar uit zaad te laten groeien of om ze in de vorm van zaailingen te kopen ?!

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar