hoe 1

 1. Tamara

  Afgelopen zomer en herfst bleken extreem regenachtig te zijn, en hoewel de aardappelen lelijk waren, koos ik ze letterlijk uit de modder. Toen ik de knollen droogde, waren ze als in een schaal van klei en aarde. Dus goten ze ze in de put voor opslag.
  Als gevolg hiervan heb ik de hele winter geleden: het was moeilijk om de aardappelen te wassen,
  vooral als het enige comfort in huis koud water is. Ik wilde deze aardappel niet eens koken - ik kookte alles, maar zij niet. Het kwam op het punt dat ik dumplings met aardappelen in de winkel kocht tegen exorbitante prijzen. Afgelopen zomer was beter, maar tijdens de oogst regende het en herhaalde de geschiedenis zich. Toen ik naar de stapel vuile aardappelen keek, dacht ik: moet ik ze niet allemaal tegelijk wassen? Water in de tuin - bijvullen. Waarom niet? Maar heeft dit "baden" geen invloed op de opslag?
  Terwijl ik in gedachten en twijfel zat, was er een plaatselijke bewoner die bereid was al mijn aardappelen tegen een kleine vergoeding in "liquide valuta" te wassen. Ik stemde graag toe, gaf hem twee vaten water, zes zakken aardappelen en een zachte borstel. Twee uur later schitterden de knollen van zuiverheid en waren ze zo mooi als appels.

  Ik betaalde met de medewerker af zoals afgesproken en voegde een eenvoudige snack toe voor de snelheid. Hierop en gescheiden. De gedroogde aardappelen werden in de kuil gelegd en daar verrassend goed bewaard. Er was helemaal geen rot! Er is maar een klein minpuntje in dit alles - ik kookte vaak schone aardappelen, met ziel en plezier. Als gevolg daarvan at ze zelfs degene op die ze voor zaden had achtergelaten. Begin maart moest ik knollen kopen ...

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar