5 recensie (s)

 1. Anna Polyakova

  Op de markt zag ik mooie rode uien, van boven en van onder platgedrukt. De verkoper zei dat dit een Krimboog is. Van deze ui heb ik nog geen setje te koop gezien. Is het mogelijk om op de een of andere manier zelf de zaden te krijgen, bijvoorbeeld door een bol te planten en op de pijl te wachten?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - De Krim-ui kweekt op dezelfde manier als alle andere. Plant de bol in het voorjaar in de grond - hij zal veren en pijlen geven, waarop steeltjes en zaden worden gevormd. Wanneer ze drogen, verzamel en bewaar ze. En volgend voorjaar in de volle grond zaaien. Hierdoor krijg je de zogenaamde sevoc. En na verder planten, kweek je je eigen Krim-ui al op de site.

   Trouwens, in sommige gevallen wordt al in het jaar van het zaaien van de zaden een volwaardige bol gevormd, maar in koude streken zal hij zeker niet dezelfde grootte hebben als op de Krim, en zal hij scherper zijn. Vergeet niet dat deze zuidelijke ui en niet in elke regio gerijpte zaden zal vormen. Als uw zomer koud en kort is, zullen de zaden met een hoge mate van waarschijnlijkheid niet levensvatbaar zijn.

   antwoord
 2. Lidia Nikolaevna, Vyborg, regio Leningrad

  We planten al vele jaren rode uien. Maar het wordt aangetast door echte meeldauw. Afgelopen zomer werd het hok ineens ineens wit, letterlijk in een dag, bedekt met echte meeldauw. De veer ging liggen, de bollen groeiden niet, ze bleven klein. Dichtbij het bos, waar veel wilde lupine groeit. Als het bloeit, is het bedekt met een witte bloei. Ik neem aan dat geschillen van hem wegvliegen. Misschien zou het de moeite waard zijn om het te maaien, maar ik heb hier de kracht en de mogelijkheden niet voor. Hoe kun je uien van echte meeldauw spuiten - wanneer en hoe?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Beste Lydia Nikolajevna! Valse meeldauw, of uienperonosporosis, is een schimmelziekte die de aanplant van deze groente in bijna het hele grondgebied van Rusland aantast. De sporen van deze schimmel zijn altijd in de lucht aanwezig, ongeacht of er aangetaste kruiden in de buurt zijn. En uien worden meestal ziek als ze te veel worden gevoerd met mineraalwater of mest met overtollige stikstof. Vroeger gebruikte ik met succes een preparaat op basis van mandipropamide (volgens de instructies) - er zijn veel namen in de uitverkoop, maar nu probeer ik de uien niet te veel te voeren. Ik breng alleen oude compost binnen en elke week besproei ik de veren met wei, 5-10 keer verdund.

   antwoord
 3. aza

  Ik wilde heel graag Jalta kweken, maar ik kon nergens zaden vinden. Afgelopen herfst zag ik het in een supermarkt en kocht twee hoofden - ik heb er een opgeslagen tot de lente, de andere heb ik begraven in het tuinbed en goed geïsoleerd.

  En in de winter zag ik weer zo'n ui in de aanbieding, maar dan met spruiten. Ik kocht weer een paar uien, maar nu heb ik ze allebei in potten geplant en op het koude raam gezet. Tegen het voorjaar hadden de veren een lengte van 40-50 cm bereikt, dus moesten ze steunen opzetten. In zo'n "gewelddadige" vorm plantte ik ze op het tuinbed. Nou en? Ze vuurden pijlen af ​​en veranderden van gedachten om te bloeien. Ik hoop echter dat ik tot overeenstemming zal komen met de Yalta-ui en dat hij me zijn zaden zal geven.

  Kortom, er zijn veel plannen. Ik ben bang dat ik, zelfs als ik honderd jaar leef, geen tijd zal hebben om alles af te maken.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar