11

11 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik zal me concentreren op de belangrijke punten bij het planten van peren.

  Koop 1-2-jaar oude jonge boompjes, maar niet ouder, anders blijven de peren vaak achter, worden ze ziek, omdat bij het opgraven het grootste deel van het wortelsysteem eenvoudig wordt afgehakt.
  De afmeting van de landingskuil is 50 × 50 cm De bodem valt goed los. Ik giet biohumus (5-10 kg) en bovenop - losse vruchtbare grond. Als de grond zwaar is, voeg dan zand of vermiculiet toe. Ik gebruik geen minerale meststoffen, ze kunnen volledig worden vervangen door as (500 g per put).
  Na het planten, geef ik de zaailing water met zonverwarmd water (geen ijs!). Na het water geven, zal de aarde bezinken, en de wortelhals (de plaats van overgang van de wortels naar de stam) kan wegzakken, en dit is onaanvaardbaar! Het zou op grondniveau moeten zijn. Daarom plant ik de boom een ​​beetje hoger, en na het water geven, voeg ik, indien nodig, een beetje aarde toe.
  Na het planten snijd ik de bovenkant van het plantgoed af met ongeveer 5-10, zie

  TIP: na het planten geven veel tuinders overvloedig water en geven vaak water aan de bomen - zeggen ze, dus ze zullen goed wortel schieten. Maar als een resultaat wordt een moeras gevormd in de landing pit, en de wortels missen lucht. Vul niet! Spoel na het watergieten de boomcirkel af met een laag organisch materiaal.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ongeveer 7 jaar geleden plantten ze een peer, maar vanwege de harde wind brak de centrale stam af. De boom begon te groeien in drie stammen. Tegelijkertijd levert de juiste geen gewas op, het is met stekels, en er zijn peren aan de andere twee stammen. We willen de "freeloader" beperken. Maar we maken ons zorgen: wat als de boom opdroogt?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - De rechter stam van de boom is gevormd uit een nier die zich onder het transplantaat bevond. Het was noodzakelijk om het te breken in het eerste jaar van groei. Maar zelfs nu, na 7-jaren, is deze stam niet alleen mogelijk, maar ook noodzakelijk om in de lente te snoeien voordat de sapstroom begint.

   antwoord
 3. Igor SHUMYATSKY, Taganrog

  Peer zonder vrucht
  Meerdere keren gebeurde het dat peren me zonder een gewas achterlieten. Door middel van vallen en opstaan, begreep ik hoe ik regelmatig fruit van bomen kon krijgen.
  Als er geen andere peren in de buurt zijn, is het de moeite waard om een ​​paar variëteiten in de kroon te planten om de bestuiving te verbeteren. Over het algemeen moet u de timing weten van het binnenkomen van de boom in de vruchtzetting. Als een aanzienlijk deel van de variëteiten al na 4-6 jaar na het planten vruchten afwerpt, dan sommige pas na 8-10 jaar.

  Een belangrijke voorwaarde voor vruchtvorming van de peer is voldoende verlichting. Als de boom in de schaduw staat met andere kronen, moeten ze worden gesnoeid. Als de kroon van de peer verdikt is, moet deze worden uitgedund.
  In het voorjaar of de vroege zomer moet de peer rijkelijk worden gevoed met rotte mest of compost.

  Problemen met vruchtvorming kunnen optreden als gevolg van een overvloed aan vocht. In dit geval is het noodzakelijk om een ​​drainagegroef te graven.
  Zodat de peer het ongedierte niet irriteert dat ook de vruchtvorming beïnvloedt, moet u in het voorjaar een vangband op het vat plaatsen en in de zomer vallen op de takken hangen (5-6-containers met oude kvass-dressing).

  antwoord
 4. Lydia Krylova

  In de zomer verschenen er eerst micro-lekke banden op de perenvruchten, waarna de vruchten geleidelijk rotten. Als gevolg daarvan verloor meer dan de helft van het gewas. Sins op wespen. Maar toen de man verschillende vruchten sneed, zagen ze een zwarte passage naar binnen. Wie zou het kunnen zijn? Hoe de oogst volgend jaar te beschermen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   "Microprocols is het" werk "van de per mot. En zodra er een microschijf op de foetus verschijnt, gaan de schimmels van moniliose meteen naar binnen. Er is een centrum van verval, dat zich snel verspreidt naar de hele foetus. G Rusha droogt en gemummificeerd. Trouwens, de veroorzaker van de ziekte wint in zulke vruchten.

   Controlemaatregelen
   Verwijder gemummificeerd fruit van en onder de bomen. In het seizoen, verzamel de druppels, in de herfst, opschep en verbrand de gevallen bladeren.
   Verwijder beschadigde en droge takken onmiddellijk. Negeer de jaarlijkse snoei niet (in het vroege voorjaar, vóór de start van de knop).
   Om de schimmelziekte in het voorjaar te bestrijden, behandel de bomen met een groene koperen kegel met een koperhoudend contactmiddel - 5% oplossing van Bordeaux-mengsel of kopersulfaat (500 g per 10 l), Azofos (300 g per 10 l). In de ontluikende fase - met het fungicide Poliram of Ditan NeoTech 75 (60 g voor 10 l). Na de bloei - met de voorbereiding Scor (1 ml per 10 l) of Tercel (60-80 g per 10 l).
   Om de plantenmot na de bloei te beheersen (vóór de fase "vrucht van de hazelnoot"), behandel de bomen met het systemische insecticide Bi-58 H, Kinphos (volgens de instructies).
   Van eind mei tot half juni, hang vallen met gefermenteerde jam op de takken.

   antwoord
 5. Victor PARKHOMCHIK

  Vijf geheimen van perenoogst
  Ik voed bomen met stikstofmeststoffen voor de bloei. Ik stopte de groeven 15-20 diepte cm in, die ik in 40-50 cm vanaf de kofferbak doe. Superfosfaat, kalium en rotte mest zijn ingebed in de grond om elke 3-4 van het jaar in de herfst te graven.

  Voor peren is topdressing van bladeren essentieel: tijdens de bloei spuit ik kronen met een oplossing van superfosfaat (300 g voor 10 l water). Na het begin van de bloei - met een oplossing van ureum (200 g per 10 l water). Zorg ervoor dat u met een oplossing van ureum (700 g per 10 l water) ook in de herfst na het oogsten en vergelen van de meeste bladeren behandelt. Deze procedure helpt de bomen van overwinterende plagen te verwijderen.

  In de lente en de herfst graaf ik de grond rond de bomen op tot een diepte van 15-20 Pristvolnye cirkels worden gemolerd met turf, zaagsel of droog gras (het land is altijd los en onkruid breekt niet door).
  Elk jaar in het vroege voorjaar, vóór het begin van het groeiseizoen, breng ik het hygiënische snoeien van de kroon door. En eenmaal in 3-4 van het jaar is het verjongend: ik verwijder takken van drie jaar en verkort shoots van twee jaar met een derde.

  Ik geef de peren water voor de bloei (eind mei), maar ook aan het begin van de herfst. Op de 3-4-jaaroude boom bladeren bij de 6-emmers water, op de 5-10-jarige - 3 emmers water op de 1 vierkante meter boomstam. Nadat je het land hebt besproeid, mulch.

  antwoord
 6. Ekaterina Melnikova

  Peren in de herfstperiode van rijping worden door sommige insecten beschadigd, waarna de vruchten rotten. Wat zijn deze plagen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Je fruit was gekozen pearpods - vlinders uit de familie van bladwormen. Deze plagen beschadigen alleen peren.
   Rupsen winter in zwarte cocons in de bovenste bodemlaag en onder gevallen bladeren bij de bomen. In het voorjaar verpoppen ze. Donkergrijze vlinders verschijnen in juni. De wijfjes leggen eieren één voor één op de vrucht van de peer. Gevormde rupsen worden in de foetus gebracht, waarin ze de weg banen voor de zaden. De rupsen voeden zich met 20-25 dagen voor hen. Dan dalen ze af in de grond om te overwinteren, waar ze blijven tot de lente van het volgende jaar.

   Controlemaatregelen
   Verwijder in de herfst alle gevallen bladeren met subtrees en verbrand ze.
   In oktober en april graaft u de grond in pristvolnyh-cirkels.
   Volg volgend jaar, als perenvruchten zo groot zijn als hazelnoten, de bomen met een van de insecticiden (Aktara, Decis, Karate) volgens de instructies. De tweede keer is het biologische product Lepidocide (wanneer het fruit ter grootte van een walnoot is).

   antwoord
 7. Tatyana Kazachenok

  Mijn late Wit-Russische peer is 12 jaar oud. Uitstekende vruchtzetting. Maar dit jaar bloeide de boom opnieuw voor het eerst in september. Waarom gebeurde dit?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Het herbloeien van fruitbomen, inclusief peren, is een zeldzaam, zij het vrij algemeen verschijnsel. Dit komt door droog en warm weer in de zomer. Waarom niet alle planten bloeien, maar slechts enkele keren, blijft een mysterie.

   De heroogst aan het einde van de herfst moet echter niet worden gehoopt. Daarom, om de bomen niet uit te putten, de bloemen te bewonderen of zelfs de bloeiende planten te fotograferen, en dan voorzichtig alle bloemkwasten te trimmen.
   Valery MATVEEV

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar