2 recensie (s)

 1. Raisa CHERMANENKO

  Ik wil een experiment met phloxes uitvoeren, waarover ik lees in sociale netwerken. Begin september wordt een mooie struik geadviseerd om gedroogde bloemknoppen en zaden te snijden en in een doos te doen. Wanneer ze kraken, moet je de grootste zaden uit de zaden kiezen en in november zaaien in de grond op het oppervlak van de grond, lichtjes prisypev aarde.

  In het voorjaar zullen de zaden vriendschappelijke scheuten geven. Wanneer ze uitrekken tot 8-10 cm, moeten de zaailingen op een afstand van 10 cm van elkaar worden gedistilleerd. En wacht op bloei. Trouwens, kinderen zullen in kleur verschillen van hun ouders. Ik zal het zeker proberen! .

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Met zaadvermenigvuldiging verliezen meerjarige phloxen in feite de kenmerken van de variëteit. Daarom is deze methode geschikt voor die bloemisten die veel bloemen willen krijgen, maar de variëteit is niet op hetzelfde moment belangrijk.

   Flox, gegroeid uit zaden, heeft zijn plussen. Ze zijn beter bestand tegen weersomstandigheden dan hun broeders, verkregen uit stekken of door een struik te verdelen. Als je de zaden tot de lente wilt houden, bedenk dan dat ze in phlox hun kieming zeer snel verliezen. Daarom moet het zaaien pas in november worden gedaan.
   Olga SURINOVICH, agronoom, Horki

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar