3

3 Reacties

 1. Elena ISAEVA, landbouwingenieur

  Helaas vernietigen houtpaddestoelen (oesterzwammen, honingpaddestoelen) zeer snel hout. Daarom moet u in de toekomst niet rekenen op rijke oogsten uit deze stam. Ik raad je aan om nog een paar blokken in de buurt te installeren. Vul ze met oesterzwammycelium, honingpaddestoelen, shiitake op dezelfde manier als voor de eerste keer - dan volgend jaar zul je zeker niet zonder paddestoelen zitten.

  Antwoorden
 2. Galina KOROLEVA, Moskou

  Midden vorige zomer, tijdens een onweersbui bij het huis, brak de wind een oude boom. Pa nam zijn onderste deel niet weg. In plaats daarvan boorde hij gaten in een stronk in een hoek van 45 graden, van boven naar beneden. In elk duwden ze een stuk mycelium-oesterzwam (gekocht in een tuinwinkel). Kurkt alles met natte stukjes mos, geeft de rest van de stam overvloedig water met een slang uit de slang en wikkelt het met folie. De film werd voor de winter verwijderd. En al dit jaar verzamelden ze de eerste oogst champignons! We snijden de hele zomer verse oesterzwammen en ze blijven groeien.

  Ik hoop dat we volgend jaar met champignons zijn.

  Antwoorden
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Een van de favoriete snacks van onze familie zijn ingemaakte tomaten. Koken is geen probleem, maar groeien is moeilijker. En het belangrijkste obstakel tussen de tuin en het bad is de alomtegenwoordige late plaag. Wat ik net deed om de tuin tegen schimmel te beschermen! En ik veranderde de aarde in de kas, en besproeide struiken met een oplossing van vitriol en kocht medicijnen, maar het had geen zin. Gelukkig heb ik na verloop van tijd de meest effectieve manieren gevonden om de ziekte te bestrijden.

  1. Nadat ik verduisterde bladeren of rotte vruchten op tomaten heb ontdekt, snijd ik ze eerst af en besproei de struiken met zoutoplossing (0,5 art. Tafelzout in 10 l water).
  2. Na 2-3 dagen na de eerste behandeling, hak ik de gedroogde paddenstoel, kook het met kokend water (1: 10), koel het af, filter het door kaasdoek. Ik spuit de tomatenstruiken, na twee weken herhaal ik de behandeling.
  3. De volgende keer bespuit ik elke 2 van de week de planten met knoflookinfusie. 1,5 Art. knoflookpulp (geplette koppen en pijlen) giet 10 l water, voeg kaliumpermanganaat toe aan de punt van het mes, blijf een dag staan.

  4. Begin augustus sneed ik een dunne koperdraad in stukken, ik maak de randen schoon met schuurpapier. Ik prik de stengels door deze lege plekken. Ik buig de uiteinden van de draad naar beneden, maar draai de ring niet om de steel!
  Claudia SHUPIKOVA

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.