3 recensie (s)

 1. Elena KUZMINA, agronoom, St. Petersburg

  met een mooie herfst kan de tijd om planten uit de tuin naar een warmere plek te verplaatsen, worden uitgesteld. En hier is het belangrijk om je niet te vergissen met de timing, dus houd het weer en de voorspellingen in de gaten.

  Tropische soorten (fuchsia's, abutilons, ficusen, dracaena) worden bij de eerste voorspellingen van de nachttemperatuur + 5-7 graden in huis gehaald. Vetplanten, cactussen, maar ook citrusvruchten, bougainvillea, jasmijn, brugmansia zijn bestand tegen + 3-5 graden, maar ze moeten voor de vorst naar huis worden gestuurd. Rozemarijn, laurierkers, oleander, laurier, olijven voelen zelfs bij 0 graden prima aan. Ten slotte worden potexemplaren van vaste planten in de tuin direct op de site geïsoleerd (nadat ze eerder zijn samengesteld).

  Opleiding
  Eerst moet je beschadigde en zieke scheuten afsnijden en de lianen inkorten. Bij palmbomen worden zelfs drogende bladeren niet aangeraakt en bij oleander worden een paar van de oudste takken weggesneden.

  Het is raadzaam om de kronen te behandelen tegen ongedierte.
  Verzamel vuil van het oppervlak van het substraat.
  Was de buitenzijden van containers en pallets.
  Denk eraan: planten kunnen niet onmiddellijk naar permanente overwinteringsplaatsen worden gebracht - ze moeten geleidelijk worden aangepast door ze eerst in kamers met een gemiddelde temperatuur te houden, beschermd tegen regen en wind.

  antwoord
 2. Valentina

  Ik heb veel verschillende sansevieria: Three-lane Sansevieria, Kirka Sansevieria, Graceful Sansevieria, Cylindrical Sansevieria, Large Sansevieria. Ze leven op de oostelijke ramen, omstandigheden en zorg zijn hetzelfde. Alle planten staan ​​in bloei, behalve Sanse Vieria large. Ze is al 4 jaar oud, de hoogte is 90-100 cm, de bladeren zijn groot, 15-20 cm breed Dit jaar scheidde ze tijdens het verplanten een beetje van de gewone struik, omdat ze de pot “uit elkaar scheurde”. Nu denk ik - wanneer zal de plant bloeien?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Grote sansevieria (Sansevieria grandis) bloeit niet, in tegenstelling tot zijn verwanten, vanwege bio-ecologische kenmerken: het is groter en krap in een pot (ik denk dat je hetzelfde hebt voor alle sansevieria's). S. heeft een grote, dikke en lange wortelstok (soms wel 60 cm). Ze mist voedingsstoffen om te bloeien. Als je tijdens het verplanten een pot neemt die breder en hoger is dan hij was, dan nam de kans op bloei toe. Maar vergeet niet dat elke transplantatie stressvol is voor de plant. Ga door met het verzorgen van de sansevieria zoals voorheen.
   Lyudmila ULEYSKAYA, Cand. biol. Wetenschappen, Jalta

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar