hoe 1

 1. Boris

  over winter knoflook ...
  Zodra hij klaar is, maak ik het 5-terrein op de baan schoon, waarna ik het onder het dak van het bad laat drogen voor 5-6 weken. Onmiddellijk, binnen een uur na het oogsten van knoflook, wordt het bed ingegraven en bezaaid met haver: ik maak transversale groeven met een diepte van 1-1,5 cm (afstand tussen de voren van 15 cm) en leg de haverzaden op. Ik val in slaap met de grond en giet veel water uit een gieter of slang met een fijne regen.
  Ik plant winterknoflook op 5-15 oktober. Op de dag van het planten sneed ik de haver 3-5 cm van de grond met een schaar, legde de bovenkant af opzij en plant de knoflook in de rijen haver, waarna ik het bed bedek met de gesneden bovenkant van de haver voor opwarming en sneeuwbehoud.

  In het voorjaar, zodra de knoflook ongeveer 10 cm groeit, haal ik de schuilplaats uit de bedden, giet ik water met ureum (2 el. Per 10 liter water) en, als het weer droog is, nogmaals water met gewoon water, zodat de grond gedurende 15- uur verzadigd is met vocht 20 cm Nadat het water is opgenomen, maak ik het bed los (rijafstand) - ik heb een smalle hark van 10 cm breed. In de zomer maak ik nog steeds drie of vier keer los (vooral na regen), een keer per week matig water geven bij warm weer. Vervolgens verwijder ik de rijpe knoflook, eg en zaai de haver, maar ik zaai de haver al op de plek waar de knoflook groeide. Kortom, ik heb elk jaar haver met van plaats verwisselde knoflook, er is geen manier om een ​​nieuwe vruchtwisseling uit te voeren: er is weinig land.
  Ik graaf nooit een tuinbed met een schop, ik alleen het eg, dus mijn land is los en het wordt elk jaar beter en beter!

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar