3 recensie (s)

 1. Margarita OSIPOVA

  In elk seizoen probeer ik mijn collecties dahlia's, tulpen, lelies, gladiolen aan te vullen met nieuwe variëteiten. Ik bestel ze vaak online. Helaas krijg ik niet altijd een kwaliteitsproduct. Het is jammer om dure bollen en knollen weg te gooien, daarom, nadat ik de beschadigde delen met een scherp mes heb weggesneden, bewaar ik het plantmateriaal een half uur in een oplossing van het Skor-fungicide, daarna droog ik en smeer ik elke snede met schitterend groen. Tijdens het verdelen, verplanten of voor het opbergen van alle secties smeer ik ook in met schitterend groen.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Briljant groen of briljant groen is een synthetische anilinekleurstof, waarvan een alcoholische oplossing in de geneeskunde als antisepticum wordt gebruikt. Alcohol is behoorlijk agressief en veroorzaakt de dood van niet alleen pathogene, maar ook nuttige microflora. Ik raad het gebruik van farmaceutische preparaten voor het beschermen en behandelen van planten tegen ziekten en plagen af, omdat er geen duidelijke gradatie is van de verdunning van stoffen en de bijbehorende laboratoriumtests. Kies voor geregistreerde, plantspecifieke producten. Bijvoorbeeld het fungicide "Maxim", KS (2 ml / 1 L water, consumptie - 1 L per 1 kg plantmateriaal; dompel de bollen of knollen in de oplossing, laat een half uur staan ​​en droog dan) of het biologische product Fitosporin-M, Zh ( 6 ml / 10 l water, consumptie - Yul per 100 mXNUMX; de grond morsen na het planten van de planten in de grond).

   Kristina KLEEMESHOVA, Cand. Landbouwwetenschappen, Sochi

   antwoord
 2. Valentina

  Op internet prijzen tuinbouwfora het schitterende groen voor bescherming tegen ziekten.

  Om echte meeldauw op een aardbei te bestrijden, worden kruisbes, bes, 10 ml groen water en jodium verdund in 10 l water, evenals 1 l serum. Het is noodzakelijk om te spuiten bij de eerste tekenen van de ziekte - 2-3 keer om de 10 dagen. En om ervoor te zorgen dat de snor niet in aardbeien groeit, wordt geadviseerd om de struiken onder de wortel water te geven met een oplossing van schitterend groen (5 ml per 10 liter water) tijdens de bloeiperiode (of onmiddellijk na voltooiing) - 2 keer met een interval van 2 weken. Hierdoor verbruiken planten geen voedingsstoffen op hun snorharen, maar sturen ze alles naar de vorming van eierstokken. En de bessen worden sappiger, lekkerder en groter. Is groen echt zo lekker?

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar