2 recensie (s)

 1. Natalia Ivanovna GOMONOVA, Oryol Region, Livny

  Hoewel tarwegras een onkruid is, is het tegelijkertijd een plant die uniek is in zijn helende eigenschappen en vele ziekten geneest! Ik zag een grote selectie kruidentheeën met tarwegras in de apotheek, maar sinds enkele jaren oogst ik zelf de grondstoffen en bereid ik er medicinale afkooksels van, omdat alle genezende eigenschappen van deze plant zijn geïdentificeerd en bewezen door tal van medische onderzoeken.

  Ik graaf van verschillende kanten in de struik en verwijder hem van de grond met het meest intacte wortelstelsel. Daarna spoel ik het grondig in koud water, maak het schoon van kleine wortels, resten van stengels en bladeren. En ik spreid het uit om te drogen in de schaduw in de lucht of in een goed geventileerde ruimte, leg het op papier of jute. De wortel wordt maximaal 2 jaar bewaard in canvas zakken of houten containers. De afgewerkte wortelstokken moeten met een knal breken zonder te vervormen.
  Tarwegras kent vele toepassingen, ik behandel er reuma mee. Van 1 liter water en 4 eetlepels gedroogde en geraspte wortelstokken maak ik een mengsel. Ik kook het ongeveer een half uur op laag vuur en filter het dan. Ik drink twee keer per dag een glas van deze remedie. De opnameduur is 1 maand.
  En mijn man gebruikt groen tarwegrassap om stenen uit de galblaas te verwijderen. De groene massa van tarwegras wordt afgesneden, gebroeid met kokend water, vervolgens geperst en geplet, verdund met water in gelijke verhoudingen, gefilterd, gekookt gedurende 2-3 minuten. Deze remedie kan niet lange tijd worden bewaard, maar is zeer effectief voor de behandeling van ziekten van de bovenste luchtwegen, maag en darmen.
  Bovendien gaat tarwegras om met oedeem, verwijdert het overtollig vocht uit het lichaam en helpt het zelfs om af te vallen!

  antwoord
 2. Tatyana NIKITINA, dahlia-verzamelaar, St. Petersburg

  De grond in nieuwe zomerhuisjes duurt meestal lang om zich te ontwikkelen, letterlijk elke meter veroverend. En er is altijd voldoende tarwegras. Een van mijn kennissen heeft zo'n site gekocht. In het begin heb ik het opgegraven en elke wortel tegelijkertijd gekozen. Maar alle inspanningen waren niet effectief genoeg.

  En het volgende seizoen hielpen dahlia's onverwachts bij het wegwerken van de wiet ... Dahlia's. Ja, ja, juist degenen die de tuin sieren met hun bloei aan het einde van de zomer. In het voorjaar plantte de hospita ze op de meest 'stoffige' plekken - alleen voor schoonheid. Maar toen ik in de herfst de knollen van dahlia's verwijderde, merkte ik dat er geen tarwegras was waar ze opgroeiden. Zelfs niet de wortels in de grond. Dus geleidelijk de hele site opgeruimd. In navolging van haar voorbeeld begonnen buren ook actief dahlia's te planten.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar