4 recensie (s)

 1. Victoria

  Daglelies en phlox gevoed met ureum. Maar, zeggen ze, het is verkeerd om op dit moment alleen stikstofmeststoffen te geven. Wat zou de eerste voeding moeten zijn?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Het is verkeerd om daglelies in het voorjaar alleen stikstof te geven: aan het begin van de groei nemen ze intensief fosfaten op. Vroegtijdige fosforgebrek heeft zo'n deprimerend effect dat het niet kan worden overwonnen door daaropvolgende normale voeding. Daarom wordt de eerste dressing op de bladeren gedaan, met behulp van een in water oplosbare complexe minerale meststof. In de tweede helft van mei krijgen ze een complexe minerale meststof met sporenelementen (volgens de instructies). Goed effect van bemesting met een gistoplossing. Bakkersgist wordt gebruikt in briketten. Giet 3 el in een pot van 0,5 liter. Sahara. Voeg 1/3 van een pakje gist van 100 gram toe. Water wordt in 2/3 blikken gegoten (het blijkt iets minder dan 2 liter te zijn). Laat enkele dagen fermenteren op een warme plaats. De oplossing wordt verdund in een verhouding van 250 ml puree/10 l water.

   Wat flox betreft, stikstof vermindert hun weerstand tegen schimmelziekten. Om de bloei te verbeteren, wordt in het voorjaar een mengsel van stikstof-, fosfor- en kaliummeststoffen toegevoegd: 35 g ammoniumnitraat, 65 g superfosfaat, 30 g kaliumzout (ongeveer 10-12 g van elk element). Het aandeel wordt berekend voor leembodems. Op chernozems moet de hoeveelheid kunstmest worden verminderd en op podzolbodems kan deze worden verhoogd. Op zure grond moet as niet alleen in de herfst, maar ook in de lente worden aangebracht.

   Andrey SHACHNEV, bioloog, St. Petersburg

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Begin juni bereid ik universele dressing voor bloemen en groenteplanten. In een tank (200 l) leg ik gras na het wieden van de tuin (houtluis, quinoa, brandnetel), verse groenteschillen, een emmer paarden- of koeienmest, eierschaal. Wanneer de massa de helft van de tank vult, voeg water toe zodat het de inhoud enigszins bedekt.
  Ik bedek de tank met een film of een deksel. Ik laat het afval 20-30 dagen zwerven. Vervolgens verdun ik de infusie als volgt: voeg een halve liter vloeistof uit de tank toe aan een emmer water (10 l). Schep een emmer met infusie om te voeden en voeg dezelfde hoeveelheid water toe aan de tank. De inhoud laat opnieuw dwalen tot de volgende voeding.

  Ik geef alle bloemen met deze infusie twee tot drie keer per maand water en groenten een of twee keer per maand, afgewisseld met andere gekochte bereidingen voor het voeden van groenten.

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik kan niet garanderen dat als je de planten goed voedt, je kunt rekenen op gigantische bloemen. Maar er kan echt iets worden gedaan.
  Eerst moet je kwaliteitszaden kopen. En voordat je ze zaait, moet je op kieming letten. Het is ook nodig om de grond goed voor te bereiden op de bloem van jouw keuze om te groeien.
  Ten tweede is het noodzakelijk om de plant goed te verzorgen. Wanneer het zich begint te ontwikkelen, heeft het stikstof nodig. In het stadium van ontkieming - een volledig assortiment meststoffen met een overwegend stikstof, fosfor en kalium.
  Wanneer de plant bloeit, moet hij opnieuw worden bemest. Maar meststoffen zouden met minder stikstof moeten zijn, maar met meer fosfor. En als je een tegenstander bent van "chemie", gebruik dan houtas. Van haar bloemen worden niet alleen groter, maar ook helderder.
  Besteed aandacht aan de kleur van de bladeren van een bloeiende plant. Als ze lichtgroen zijn, mag u niet beknibbelen op topdressing. En ze merkten dat er een lelijke bruine rand op de bladeren verscheen, de uiteinden opkrulden en de hoeveelheid meststoffen verminderden.
  Gebruik tegelijkertijd organische verbanden en geef de bloemen een infusie van hoogwaardige geraspte compost. Dit alles zal een beslissende invloed hebben op de groei en de grootte van de bloemen.

  Vergeet ook niet over de juiste verlichting, vochtigheid en temperatuur. Het is belangrijk dat het verschil tussen dag en nacht de 10-graden niet overschrijdt. Verwijder gedroogde bladeren en bloemen op tijd: de plant zal meer energie hebben om nieuwe knoppen te vormen.
  Soms draagt ​​een toename in de grootte van bloemen bij tot het afsnijden van de top van de plant. Meestal kunt u met deze procedure nieuwe opnamen maken. Toegegeven, dit moet worden gedaan terwijl de plant nog jong is.
  Maar het is het beste om niet lui te zijn om te experimenteren, probeer nieuwe medicijnen toe te passen die de groei en bloei van planten stimuleren. En na verloop van tijd zult u begrijpen wat het meest geschikt is voor het kweken van verschillende bloeiende planten en maakt ze langer en groter.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar