4 recensie (s)

 1. Zhanna LAPSHINA

  Ik bestel zelden bollen uit catalogi, omdat er geen garantie is van goede kwaliteit. En bij aankoop in een winkel is het mogelijk om de bollen van je favoriete kleuren te inspecteren.
  Nou, als je ze in je handen kunt houden, en in een verzegelde verpakking, voel ze dan tenminste. Ze moeten stevig zijn, zonder tekenen van rot of vlek. Als dit lelies zijn, is het belangrijk dat de vlokken goed in elkaar passen. Het planten is nog niet snel, dus hoe beter de bollen zijn, hoe gemakkelijker ze overbelichting verdragen.
  Uit ervaring weet ik dat plantmateriaal in rust moet zijn, zonder spruiten. Vaak begonnen in winkels die ze verkopen al te groeien, vooral lelies. Verkopers wordt geadviseerd om ze te kopen en in de koelkast of in droog zaagsel te zetten en in de kou te zetten. En ook te gebruiken voor het landen in een container.
  Ik heb veel bloemen binnenshuis in mijn appartement en ik kan ze niet lelie, dus ik onthoud me van dergelijke aankopen, zelfs als de prijs aantrekkelijk is. Bovendien is het erg moeilijk om de groei van een ontwaakte plant tegen te gaan. Als gevolg hiervan zijn dergelijke exemplaren tijdens het planten vaak met gebogen stelen en worden ze vervolgens ziek.
  Als de bollen wortels hebben, moeten ze ook gezond zijn, niet droog. Het is beter om de voorkeur te geven aan bollen zonder wortels, anders kunnen ze tijdens het planten worden beschadigd.
  DOOR DE WEG
  Bij hyacinten kan de kleur van de bol aangeven welke kleur de bloeiwijze zal hebben. Gloeilampen zullen hoogstwaarschijnlijk wit of geel zijn. Een dieppaarse kleur geeft aan dat de bloeiwijze paars of blauw zal zijn.

  Hoe groter de bol van de narcis en hoe meer toppen, hoe meer bloemen bloeien. En de kleine is een baby die het eerste jaar misschien niet zal bloeien. Hetzelfde geldt voor tulpen: hoe kleiner de bol, hoe kleiner de bloem.
  meestal aangenaam met rode of roze bloemen.

  antwoord
 2. Tamara GLADEKEVICH, Slavgorod

  Midden in de winter kijk ik in de kelder om alle knol- en bolbloemen op orde te brengen. Ik besteed speciale aandacht aan dahlia's. Planten van sommige variëteiten produceren geen grote knollen, die tegen die tijd al beginnen uit te drogen. Ik snijd rotte en onnodige wortels af, bestrooi secties met as en wikkel ze in twee lagen kranten. Dus ik houd chique rassen tot mei.

  Ik onderzoek de chrysanten, die ik in februari krijg voor destillatie op stekken. Als nu sommige van hen beginnen te groeien, geef ik ze water met een oplossing van het Athlete-medicijn (1 zakje per 1 liter water). Als gevolg hiervan zal 200 ml van de samenstelling onder de wortel de groei van chrysant remmen.

  antwoord
 3. Valentina DEVYATOVA, Voronezh

  Tulpenbollen in mijn winter in zaagsel

  Elk jaar vul ik mijn zomerhuisjescollectie aan met tulpen van nieuwe variëteiten.
  Ik koop meestal bollen in de zomer om ze op een bed in de herfst te planten (3-4 weken voor stabiele vorst). Maar soms kan ik niet nalaten bollen te kopen tijdens de winterpromenades in tuinwinkels. Om plantmateriaal tot het voorjaar te bewaren, gebruik ik deze truc.

  Ik droog de bollen goed en plaats ze in een kleine kartonnen doos (zodat ze elkaar niet raken), en bestrooi ze vervolgens met dennenzaagsel - ze beschermen het plantmateriaal zowel tegen uitdroging als tegen extreme vochtigheid, en werken ook als een antisepticum, beschermen tegen schimmel infecties. Ik heb zaagsel opgeslagen sinds de zomer (ik droog ze goed in de zon en bewaar ze in gesloten containers zodat ze niet verzadigd zijn met vocht).
  U moet tulpen bewaren bij +1 ... + 5 graden. Daarom, als het warm is, houd ik een doos uien vast
  op een geglazuurde loggia (temperatuurregeling). Tijdens het koelen doe ik de doos in een ruimere kartonnen doos, die aan alle kanten is verlijmd met 5 cm dik schuimplastic. Ik laat de thermometer in de structuur zakken zodat ik de tulpen snel kan helpen als dat nodig is (extra bedekken met een deken in strenge vorst).
  Ik inspecteer plantgoed regelmatig en verander zaagsel als ze vochtig zijn.

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  - Ik graaf planten op zodra ze beginnen te verwelken. Het is beter om dit te doen bij droog zonnig weer. Ik snijd de stengels op een hoogte van 3-4 cm vanaf de wortelhals. Ik schud de knollen van de grond en droog enkele weken. Daarna verwijder ik ze van grondresten, als er schade is, snijd deze plaatsen af ​​met een scherp schoon mes en behandel ze met Fitosporin (volgens de instructies). Ik bewaar knollen tot planten in een koele kelder met een temperatuur van ongeveer + 5 graden.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar