4

4 recensie (s)

 1. Maria Vlasyuk

  Kan een gewone zaailing een bonsaiboom laten groeien? Ik kocht plantmateriaal in het tuincentrum, en van de boer, en van een amateur-tuinman. Maar toch krijg je achtergebleven bomen. Waarom?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - De hoogte van een boom van een variëteit hangt af van het type stam waarop deze variëteit is geënt. Als de stam een ​​zaailing was verkregen uit de zaden van Antonovka of een andere cultivar, creëert de geënte boom een ​​krachtig wortelsysteem en groeit tot 5 m en hoger.
   Tegenwoordig zijn echter geen grote bomen, maar planten met een beperkte groei in de mode, waarvoor wetenschappers speciale voorraden hebben gecreëerd. Voor het kweken van middelgrote bomen wordt bijvoorbeeld de MM-106-stam gebruikt en voor dwergbomen de M-9-stam.
   De hoogte van de geënte fruitboom hangt dus niet af van de plaats waar u hem heeft gekocht, maar van de stam waarop de ent van de cultivar was geënt. In uw geval werden zaailingen die op verschillende plaatsen zijn gekocht, op een dwergstam geënt en daarom groeien ze laag.

   antwoord
 2. Oleg Ivanovich REPIN, Tula

  Hoe groot is het gat dat je moet graven voor een dwergappelboom?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Als u van plan bent om zo'n boom op uw perceel te plaatsen, graaf dan een gat ter grootte van 80x80x50 cm, en op zandgrond vergroot u de diepte met 10-15 cm. U moet niet te diep een gat graven, maar het in de breedte vergroten.

   Men moet niet vergeten dat het planten van een lage boom zijn eigen kenmerken heeft. In het plantgat of op de heuvel verspreid je de wortels voorzichtig in alle richtingen en vergeet niet dat ze erg broos zijn. De plaats van inenting na sedimentatie van de bodem moet hoger zijn dan het niveau van de grond, anders kan de telg zijn eigen wortels vormen.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar