10 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik heb altijd een rijke aardappeloogst gehad. Vorig jaar was de oogst slecht, de aardappelen waren misvormd, bevlekt, verwrongen. Ik ben in de war, ik weet niet wat ik moet doen. Vertel me alsjeblieft welke middelen en meststoffen kunnen worden gebruikt om de kwaliteit en de opbrengst van aardappelen te verbeteren en ze te beschermen tegen ziekten?

  antwoord
 2. Lydia Konoplyannikova, Safonovo

  Peper in een accordeon: wat is de reden?
  Vorig jaar groeiden pepervruchten erg lekker, maar vervormd, verschrompeld, als een accordeon, met verdichte delen van de muren. Hoewel, te oordelen naar de beschrijving op de zak met zaden, ze lang en dunwandig hadden moeten zijn. Waarom gebeurde het?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - De belangrijkste oorzaken van vervorming van pepervruchten:
   - koud weer tijdens de vorming van bloemen;
   - lage luchtvochtigheid tijdens de vorming van bloemen;
   - armoede van de bodem, dat wil zeggen het gebrek aan bepaalde voedingsstoffen in de bodem.

   Onder dergelijke omstandigheden zullen de bloemen verzwakt zijn en zal de bestuiving inferieur zijn, waardoor smakelijke, dat wil zeggen typisch voor een bepaalde variëteit, maar misvormde vruchten zullen groeien. Wat betreft de verdikking van de wanden, dit fenomeen wordt waargenomen bij pepervruchten als het weer koud is tijdens de bloei- of vruchtvormingsperiode. Wandverdikking als gevolg van deze reactie op weersomstandigheden is vaak waarneembaar bij rassen die aanvankelijk grote vruchten hebben en kegel- of prismavormige vruchten hebben. Soms verschijnen er vruchten met verdikte wanden door onvoldoende bestuiving of lelijke zaadzetting.

   antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Tot voor kort was alles goed voor mij met aardappelen. Ik voorzie haar genereus van organisch materiaal.
  Ik graaf in de herfst langs de randen van het groefgedeelte en doe er al het organische materiaal in dat in de datsja is verzameld, geef het water met drijfmest, bestrooi het met een beetje as en aarde.
  Ik gebruik geen nitrofosfaat. In het voorjaar voeg ik een beetje warme aarde van de ruggen, humus, uienschillen, gehakte schelpen toe aan deze groeven en spreid ik de gekiemde knollen op een afstand van 25 cm van elkaar. Ik val in slaap met aarde en geef alles water met een microbiële oplossing van A.P. Bessaraba. En mijn aardappelen worden groter en schoner in dergelijke groeven dan voorheen bij het planten op gewone bedden.
  Maar vorig jaar bleken sommige knollen op zijn zachtst gezegd een vreemde vorm te hebben, wat zou de reden kunnen zijn? Welke fouten heb ik gemaakt in de landbouw?

  antwoord
 4. O. Bykova Moskou regio

  Er zijn het afgelopen jaar veel lelijke tomaten gegroeid. Wat zou de reden kunnen zijn?

  antwoord
  • O. VLASENKO, fytopatholoog

   Op foto 1 zien we karakteristieke tekenen van secundaire vruchtgroei. Dit is een puur fysiologische ziekte die zich in sommige variëteiten manifesteert. De reden ligt in de abnormale ontwikkeling van bloemen. Symptomen treden op bij koud of (vaker) warm weer. De plant in verschillende levensperioden reageert anders op dezelfde omgevingsomstandigheden, en vaker worden de vruchten gevormd op de eerste of tweede bloemborstel aangetast.

   Het verkeerde gebruik van vruchtvormingsstimulerende middelen leidt ook tot een soortgelijk resultaat, evenals tot de vorming van holle vruchten: het niet naleven van de dosering of frequentie van behandelingen.
   De groei van een tomatenvrucht is het verschijnen van gezwellen in het gebied van het stamperlitteken op reeds gevormde vruchten. Soms barsten de vruchten waardoor de zaadkamers door de scheuren heen zichtbaar worden. De leeftijd van het weefsel van deze groei is veel minder dan de leeftijd van het weefsel van de foetus, daarom is het niet raadzaam om de rijping ervan te verwachten.
   Het zogenaamde kattengezicht (foto 2) is het kraken van de foetus bij het stamperlitteken. Een dergelijk defect is te zien bij tomaten die zijn gekweekt uit gefascineerde (aangegroeide) bloemen. Dergelijke producten hebben geen verkoopbaar uiterlijk en gaan verloren.
   Bovendien maken het niet naleven van warmte- en vochtigheidsregimes (toename van de irrigatiesnelheid), grote doses stikstofmeststoffen en overmatige plantendichtheid vatbaar voor het verschijnen van defecte vruchten.

   Waarom worden groenten (paprika's, tomaten, aubergines) lelijk, onhandig?

   antwoord
 5. N. O. Shkarupa, regio Poltava

  Lekkere tomaat. Wat is de reden?
  De afgelopen twee jaar hebben tomaten gefaald. Rijpen, maar wanneer je ze snijdt, dringen groene strepen door het vlees, de tomaten zijn smakeloos. Tomaten krijgen geen Phytophthora. Ik heb geen ongedierte opgemerkt.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Het beschreven fenomeen kan twee redenen hebben.
   1. Fytoplasmose of een kolom met tomaten. Dit is een virale ziekte, die niet alleen tot uiting komt in een verslechtering van de smaak en groene aderen. Op de bladeren zijn er gebieden met een roodachtige of paarse kleur, er worden misvormde bloemen gevormd.
   2. Overtreding van landbouwtechnologie. Dit wordt meestal geassocieerd met onregelmatig water geven (van frequent en overvloedig tot zeldzaam en schaars), evenals met een teveel aan stikstof met een gebrek aan kalium en calcium.
   In het eerste geval moet u de zaden volledig vervangen en 3-4 jaar lang geen nachtschadeplanten (tomaten, paprika's, aubergines, aardappelen) op deze site kweken. In de tweede - om tomaten met complexe meststoffen op tijd water te geven en te voeren.

   antwoord
 6. Elena Savchenko

  Ik kweek al jaren aubergines in het land. Maar de laatste drie jaar groeien er in onze tuin bruin fruit samen met normale paarse aubergines. Het komt zelfs voor dat op de ene struik de ene paars groeit en de andere bruin. Is dit oké?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Ten eerste zijn de meeste auberginesoorten en hybriden klaar voor de oogst wanneer ze paars worden. En als er zaden in rijpen, worden ze bruin. Dergelijke vruchten kunnen niet worden gegeten.
   Een andere reden dat de aubergine bruin wordt, kan een gebrek aan licht en kou zijn. Probeer daarom de beplanting niet te verdikken en wijs een zonnig bed toe voor aubergine. Beperk het besproeien in de herfst, verwijder bladeren die voorkomen dat er licht op het fruit valt (ze staan ​​meestal dichter bij de bovenkant). Zet donkere waterflessen in de kas. Overdag worden ze warm en 's nachts geven ze warmte af.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar