5 Reacties

 1. Nelly Moskou

  Vorig jaar, half maart, zaaiden de Zwarte Zee en King of the North auberginezaden. De kieming was uitstekend en de zaailingen bleken erg mooi en krachtig te zijn, het blad op de struiken was donkergroen van kleur. Ik maakte met liefde gaten in de kas en voegde er een handvol veren van oude kussens en kruimelige humus aan toe (ik koop het op de boerderij, verpakt in zakken), en ook 1 theelepel. superfosfaat.
  Alles was gemengd, vulde de putten tot de rand met water en plantte, als het nat was, zaailingen direct in de modder. De aubergines accepteerden de verandering van woonplaats goed, waren niet ziek, vrolijk opgewekt in groei en bloeiden snel, waardoor ze talloze eierstokken vormden. Ik was vooral onder de indruk van de koning van het noorden - zijn vruchten zijn erg mooi. Begin juli ben ik net begonnen met het verzamelen en koken van gerechten (al mijn huishoudens houden van gerechten met aubergine).

  En halverwege de maand had ik de eerste twee kilo ingeblikt. En toen gebeurde het onverklaarbare: op de struiken begonnen de bladeren te krullen en te drogen, de vruchten remden scherp in ontwikkeling. Wat was de reden, ik begreep het niet. Misschien heb ik tijdens het verplanten van zaailingen enkele fouten gemaakt? Of zit er iets anders in? Beste tuiniers, help me alsjeblieft om het uit te zoeken. Ik wil ook echt niet dat dit jaar hetzelfde verhaal gebeurt.

  Antwoorden
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik kweek 5-variëteiten van blauw. Vooral verliefd geworden op een vroege rijpe oogstkwaliteit Zelenenky. Vruchten met een verkorte peervormige vorm, met een gewicht van 500 g, in technische en biologische rijpheid zijn lichtgroen, vandaar de naam. De pulp is wit met een groenachtige tint, zonder bitterheid, valt niet uit elkaar tijdens het koken of stoven. Aubergines lijken op smaak op paddestoelen. De vruchten worden gebruikt voor thuiskoken, maar ook voor invriezen en verwerken.

  Antwoorden
 3. Catherine Lozovaya, Saratov

  Vorig jaar verschenen geel bitter fruit op sommige aubergine struiken, waarvan de smaak niet kon worden gecorrigeerd, zelfs niet door te weken in zout water. Mislukkende struiken moesten worden uitgetrokken en weggegooid. Wat te doen met het probleem ontstond niet in dit seizoen?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - De meeste aubergines zijn hybriden op basis van wilde soorten die verantwoordelijk zijn voor plantresistentie tegen ziekten en plagen. Maar het proces van hybridisatie verloopt niet altijd soepel en sommige planten vertonen tekenen van wilde voorouders. Aubergine heeft een bittere smaak, doornen, klein fruit.

   Blijkbaar heb je de zaden "met karakter". Helaas is niemand tegen dergelijke situaties verzekerd, het blijft alleen maar struiken van lage kwaliteit halen. En als er veel waren, dan zou je dit jaar zaden van een andere producent moeten kopen.

   Antwoorden
 4. Maria KUSKOVA. Regio Tver

  Wanneer aubergines zaaien?
  Elk jaar vroeg mijn dochter me wanneer ze aubergines moest planten voor zaailingen. In het begin heb ik haar dat uitgelegd. als ze begin mei zaailingen gaat planten. Aubergines moeten begin maart worden gezaaid (voor Centraal-Rusland). Vervolgens legde ze haar als een persoon die met getallen werkt op een andere manier uit. Aubergine zaailingen moeten worden geplant op een permanente plaats op de leeftijd van 75 dagen. Vanaf hier is het nodig om te blijven tellen. Het lijkt erop dat mijn dochter het zich herinnerde, het afgelopen jaar niet gevraagd.

  Omdat aubergine een warmteminnende plant is, is het mogelijk om deze alleen te planten nadat de grond is opgewarmd tot 18 *. In het zuiden kan begin februari bijvoorbeeld aubergine worden gezaaid.
  sinds medio april worden ze overgeplant in open grond. Als aubergines in een broeikas worden gekweekt, kan het zaaien nog eerder, in januari, worden gedaan.
  Voor het zaaien, ik geniet dagelijks van de zaden in een oplossing van kalium HUMATE (3%). Ik neem de meest haalbare zaden 2-het jaar van opslag. Om de zaailingen niet te laten duiken (aubergines tolereren deze procedure niet goed), zaait u zaden in aparte potten.
  Na het verschijnen van de eerste bladeren is het belangrijk om de aubergines niet te vullen, ze houden niet van te veel vocht. Ik gebruik het spuitpistool. Zonlichtplanten zijn dol op, dus zet ze altijd op de warmste en felste vensterbank.

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.