2 Reacties

 1. O. regio Shelokova Tver

  Kan ik sphagnummulch gebruiken voor tomatenzaailingen?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   Sphagnum kan tien keer meer water opnemen dan zijn gewicht, een dergelijke toevoeging aan het bodemmengsel verbetert de structuur. Bovendien hebben de bacteriedodende eigenschappen van mos een negatief effect op pathogene micro-organismen. Het is waar dat er rekening mee moet worden gehouden dat sphagnum de grond verzuurt. Voor tomaten (in de meeste regio's) is dit echter niet kritisch.

   Het is gerechtvaardigd om de veenmanktomaten te mulchen nadat ze zijn getransplanteerd voor permanent verblijf. Maar rond de stengel moet het mulchgebied vrij blijven, zodat nat mos de plant niet raakt. Voor komkommers, aardappelen en paprika's kan een dergelijke mulch zonder beperkingen worden gebruikt. Alleen is het de moeite waard om te bedenken dat onder de mulch van sphagnum of ander lichtgekleurd materiaal de grond een paar graden minder zal opwarmen. N. KOVYRZINA, landbouwingenieur

   Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.