8 recensie (s)

 1. Vadim Sergeevich Antonov, Kurgan

  Als u een speciale manier toepast om de knollen snel voor te bereiden voor aanplant, dan zijn 3 weken voldoende voor de vernalisatie.

  Begin april worden de knollen in water geplaatst met een temperatuur van 40-45 graden. Nadat het is afgekoeld, wordt een oplossing van kaliumpermanganaat toegevoegd om een ​​helderroze kleur te verkrijgen. In deze vloeistof worden aardappelen 20 minuten bewaard.

  Daarna moeten de knollen worden gewassen, gedroogd en in dozen worden geplaatst voor vernalisatie in een heldere, koele, goed geventileerde ruimte.
  Eind april worden de dozen overgebracht naar een warme plaats en worden de knollen periodiek besproeid met water. Ze geven snel sterke gezonde scheuten, wat betekent dat het plantmateriaal van aardappelen klaar is.

  antwoord
 2. A. regio Saponina Lipetsk

  Mijn man en ik planten 10 hectare aardappelen. Natuurlijk veel moeite met haar, maar we kunnen het aan. Maar als de zomer regent en het onkruid weggaat, is schrijven weg. Is het mogelijk om aardappelen te kweken zonder onkruid?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Onkruid is een groot probleem. Ze groeien de hele zomer, dus onkruid wieden moet meerdere keren worden herhaald. Maar er zijn speciale medicijnen om ongewenste vegetatie te bestrijden. Pak ze gewoon goed op om de aardappel zelf niet te vernietigen.

   In de uitverkoop is een selectieve herbicid Lazurite. Na het planten wordt de grond gelijkmatig behandeld met een oplossing van het geneesmiddel met een snelheid van 10 g per 3 1 water. Lapis vormt een beschermend schild op het oppervlak en vernietigt alle groeiende en ontkiemende planten, behalve aardappelen. Het medicijn onderdrukt ongewenste vegetatie tot het moment dat er een sluiting in de rijen van aardappelbovenkanten zal zijn, waarna de cultuur zelf in staat is om het onkruid uit te duwen. De behandeling kan één of twee keer worden uitgevoerd, afhankelijk van de mate van overgroei van de ruggen, maar met een hoogte van toppen niet meer dan 5, zie.
   E. KARPACHEVA, agronoom wetenschapper

   antwoord
 3. Mikhail BOROVKOV

  Vóór het nieuwe jaar brachten aardappelen uit de kelder. Na een paar dagen begonnen de gezwellen op de knollen te verschijnen, die toenamen naarmate de knol verdroogde. Een enkel geval, eerder niets van het soort werd waargenomen. Ik sluit een foto in. Wat zou het kunnen zijn?

  antwoord
 4. Anna OZHEGOVA, Ulyanovsk

  De lente is om de hoek. Dit jaar willen we voor het eerst aardappelen planten in het land (we hebben het perceel vorig jaar gekocht). Hoe zich goed voor te bereiden op de landing? Ik heb gehoord dat de knollen groen moeten zijn. Waarvoor en in welk tijdsbestek?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De voorbereiding van aardappelen voor het planten begint in de herfst. Geselecteerde knollen blijven maximaal 2 weken in het licht (groen worden). Onder invloed van zonlicht worden aardappelen groen door de opeenhoping van een giftige stof - solanine Dergelijke aardappelen zijn niet geschikt voor mensen, noch voor vee, maar ze kunnen beter worden opgeslagen en niet worden bedorven door knaagdieren.

   In het voorjaar worden plantaardappelen ongeveer 3-4 weken voor het planten uit de opslagplaatsen verwijderd. Het wordt uitgezocht, de aangetaste knollen geruimd en onderworpen aan ontkieming. Dit proces moet plaatsvinden bij een temperatuur van 12 ° tot 20 °. De aanwezigheid van licht is verplicht, omdat alleen in zijn aanwezigheid groene zaailingen worden gevormd.

   Direct zonlicht gedurende de dag is echter onaanvaardbaar. Daarom kan het plantgoed zich concentreren op de omstandigheden in de kamer waar de kieming plaatsvindt, worden bedekt met plundering, kranten, enz. Afhankelijk van temperatuuromstandigheden, luchtvochtigheid, aanwezigheid van vocht in aardappelen, kan het kiemingsproces duren van 20 tot 40-dagen. Knollen met groene spruiten tot 2 cm worden als optimaal beschouwd voor het planten.

   antwoord
 5. Olga PETROVA, Tula

  Aardappelen in dozen-cellen

  Voor het beste behoud van aardappelen in de kelder, adviseer ik het gebruik van dozen-cellen met trellised bodem. Ik heb 20-30 kg aardappelen in een dergelijke doos. Het maken ervan is niet moeilijk met je eigen handen van dikke latten of smalle planken. Vroeger werden veel van deze vakken gebruikt voor zakelijke doeleinden en nu zijn ze blijkbaar vergeten.
  Kisten gevuld met aardappelen, ik ga naar de kelder en plaats elkaar op 4-6 pc's. Bij strenge vorst bedek ik mijn aardappelpiramides met oude dekens en jassen.

  antwoord
 6. Irene

  Later betekent niet erger

  Om een ​​extra oogst aardappelen te krijgen (onze favoriete traktatie in de familie), kweek ik het in twee fasen. Ik maak de eerste beplanting rond half april en de tweede - na het verzamelen van de gekweekte groenten en radijsjes. Deze aardappel weet in de herfst een behoorlijke omvang te bereiken in vergelijking met de lente.

  Op de foto kun je zien welke knollen ik in september 30 heb opgegraven. En de toppen trouwens, tegen die tijd stonden lang onder 2 m en was nog steeds groen! Ik wilde zelfs nog iets meer wachten met de oogst, maar volgens de voorspelling zou er maar een paar dagen moeten gaan vriezen, dus moest ik met tegenzin de klus klaren.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar