4

4 recensie (s)

 1. Anatoly Ulitsin, regio Moskou

  Perenbladeren waren vorig jaar volledig bedekt met geelbruine vlekken. De boom heeft al zijn vruchten afgeworpen. Hoe ermee om te gaan?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   “Dit zijn typische symptomen van roest. Deze schimmelziekte heeft twee gastheren: jeneverbesstruiken en peer. Om dit jaar de oogst niet te verliezen, begin nu met beschermen. Knip alle zieke takken uit (inclusief jeneverbes). Voor de bloei de kroon en grond onder de plant volgens voorschrift behandelen met een fungicide (Topaz, Raek, Abiga-Peak, Stro-bi) of Alirin-B of Gamair biologisch product.
   Wat de jeneverbes betreft, het zou leuk zijn om deze volledig van de site te verwijderen. Als je niet klaar bent voor zulke drastische maatregelen, behandel de jeneverbes dan samen met de peer met een fungicide.

   antwoord
 2. Olga Rogova, regio Charkov

  Bij het snoeien van bomen op een peer werden gezwollen knoppen gevonden. Wat kan het zijn? Peren zijn jong, niet ziek.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   je snijdt geen nieuw gevormde nier, maar een verdikking (natuurlijk litteken) in plaats van een peer die vorig jaar groeide. Alle nieren aan de zijkanten en net onder dit litteken zijn gezond, dus u hoeft zich geen zorgen te maken.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar