2 Reacties

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Onze vruchtbare laag is slechts 5-8 cm dik, verder - leem en lager - klei in alle kleuren: geel, rood, roodachtig. Ze plantte appelbomen in plantgaten van 1 × 1 m, gevuld met vruchtbare geïmporteerde grond vermengd met compost, zand en turf.

  De zaailingen schoten wortel, groeiden, begonnen vrucht te dragen en begonnen toen een voor een te sterven. En de reden is de hoge "primer" en kleigrond. In het voorjaar, als een schop op de bajonet, en daar komt water tevoorschijn. Een keer aan het begin van het seizoen, toen er geen smeltwater was en alles rondom droog was, heb ik een rozenstruik getransplanteerd. Ik begon te graven en zag dat de wortels als in een glas water waren - de klei liet het niet wegvloeien. Ik denk dat de wortels van mijn bomen ook tot de zomer constant in het water stonden. Dus ze werden nat ... Natuurlijk verlaagden mijn drie gegraven vijvers en vier aangrenzende vijvers het algemene niveau van de "primer", maar sindsdien begon ik bomen en struiken te planten op heuvels. En maak de landingskuilen kleiner.
  In het geval van heuvels moet u ook begrijpen dat bij vorst zonder sneeuw de wortels erin enigszins kunnen bevriezen.

  Daarom maak ik nu hoge ruggen en plant ik alles erop. Vorig jaar hebben we onze peren voor het eerst geprobeerd. Maar ik kon gewoon niet begrijpen of het tijd was om de vruchten te verwijderen of niet. Nog geen ervaring! Maar de vogels drongen aan - peren begonnen te pikken. Toen trok ze alles uit. Maar de zomerappelboom was nog laat met afsnijden, omdat de vruchten stevig aan de tak zaten. Ik verzamelde het toen ik zag dat ze begonnen te kraken. Afgescheurd, en ze zijn al als katoenstaal. Ik at ze natuurlijk. Maar de vraag bleef. Hoe is het dan correct en eenvoudig om het tijdstip te bepalen waarop appels en peren worden geplukt?

  Antwoorden
 2. Светлана

  Bij dat deel van de tuin bevond ik me met een hoge opslag van grondwater. Maar ik vond een manier om dit minpunt in de dienst te zetten. In het voorjaar groef ik een loopgraaf breed en diep op een schoffelkornon op een goed verlichte plaats en bestrooide koolzaailingen. Ik oordeelde het: zodra het water dichtbij is, zullen de planten het zelf ook vinden, behalve in grote hoeveelheden, omdat kool drinken iets is om van te houden.

  Ik kan haar alleen tegen de kou beschermen door de zaailingen met een dikke laag te bedekken. Hierop eindigde mijn klusjes. Toen het warm werd, verwijderde ze de film. En de zaailingen waren sterk, gedrongen, met dikke stammen en dikke bladeren. Alleen de planten die te dicht bij elkaar groeiden uit de geul getransplanteerd. De rest bleef daar en rijpte heel vroeg. '

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.