2

2 Reacties

 1. E. Miroshenko, Nizhny Novgorod

  Ik ben een beginnende tuinier. En dit najaar wil ik remont frambozen kopen en planten. Waar is het beter om haar te planten? Welk cijfer om te kiezen?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   Veel moderne frambozenrassen hebben onmiskenbare voordelen: groot fruit, hoge opbrengst, smaak. Maar vanwege hun onvermogen om ongunstige omgevingsfactoren te bevriezen, bevriezen frambozenplanten vaak, daalt hun productiviteit in hete droge seizoenen en leiden plagen en ziekten in epifytische jaren vaak tot een vrijwel volledig verlies aan opbrengst.
   Een ander ding is het repareren van variëteiten die vrucht dragen op jaarlijkse scheuten in de late zomer - vroege herfst. Ze hebben de vorming van het gewas en de terugkeer ervan vindt plaats in gunstiger omstandigheden dan in de zomer. Scheuten zijn zeer duurzaam en hebben geen ondersteuning nodig. Het jaarlijks maaien en verwijderen van productieve stengels van de locatie kan het besmettingsniveau aanzienlijk verminderen en het gebruik van pesticiden staken. Bovendien worden de bessen van de herstellende soorten niet aangetast door de frambozenkever, omdat deze plaag geen tijd heeft om frambozen te vullen.

   De scheuten van de herstellende variëteiten worden gemaaid in de herfst, met het begin van gestage vorst, of vroeg in het voorjaar, vóór het begin van het groeiseizoen. Ook in het voorjaar worden frambozen gevoed met stikstofmeststoffen met een snelheid van 10-15 g / sq. m. Anders is de landbouwtechnologie van remont-frambozen vergelijkbaar met de teelt van gewone rassen.
   Wortelgewassen en pompoengewassen worden beschouwd als goede voorgangers voor frambozen. Het planten van aanplant na aardappelen, tomaten, paprika's, bonen en aubergines is onaanvaardbaar, omdat ze een veel voorkomende ziekte met frambozen hebben.
   De percelen zijn goed verlicht, met een genivelleerde topografie en laagstaand grondwater. Bij het planten van frambozen op lage plaatsen sterven planten snel af.
   De beroemde frambozenkweker-academicus I.V. Kozakken brachten veel grote variëteiten van remont frambozen. Ze worden gekenmerkt door hoge productiviteit (tot 3,5 kg per struik), grote (gemiddeld 10-12 g) bessen met uitstekende smaak en delicaat frambozenaroma. Maar het grote voordeel van deze variëteiten is dat de gewassen erop, zelfs in de omstandigheden van de centrale niet-zwarte aarde, de tijd hebben om te rijpen voordat de herfstvorst begint. De bekendste van deze variëteiten: Augustinus, Abrikoos, Atlas, Indische zomer, Diamant, Herakels, Eurazië, Vuurvogel, Gouden koepels, Oranje wonder, Robijnrode ketting, Pinguïn, Amber.
   Het maken van reparatiesoorten werd ook uitgevoerd door een andere prominente veredelaar, professor V.V. Kichin. Goed ingeburgerd zijn de variëteiten Kalashnik, Inaccessible, P-34.
   Al deze variëteiten hebben geen wereldanalogen in termen van smaak, opbrengst of rijping. De vruchtzetting vindt eind augustus - begin september plaats, waardoor de consumptie van verse frambozen lang kan worden verlengd.

   Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.