3 Reacties

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  In ons gebied wordt het klimaat warmer en elk jaar experimenteer ik brutaal met die culturen die vroeger alleen in het zuiden groeiden. Sinds enkele jaren geniet ik van watermeloenen van mijn site. Ik zal graag mijn ervaring met het kweken van dit thermofiele gewas delen.
  Het blijkt dat het telen van een watermeloen niet zo moeilijk is. Het is voldoende om goede vroege rijpingsvariëteiten te kiezen, waarvan het groeiseizoen niet meer dan 80 dagen bedraagt. Ik koos voor de Fiber Lezhebok-honing. Zaden werden half april in bekers gezaaid, één voor één. Omdat ons weer wisselvallig is, besloot ik de zaailingen in de kas te planten toen de grond op een diepte van 10 cm opwarmde tot 15 graden. Zaailingen geplaatst volgens het schema 50 × 80 cm.

  Vanaf het moment van opkomst van zaailingen tot het zetten van de eerste vruchten, de planten ongeveer eens in de 10 dagen water gegeven en vervolgens, tot de gestreepte bessen rijpen, eenmaal per week. Tijdens de bloeiperiode 's middags besproeien, om het natuurlijke bestuivingsproces niet te verstoren. Zodra ik zag dat er 3-4 vruchten ter grootte van een walnoot waren gevormd, kneep ik de toppen boven het 3-4e blad. En hij verwijderde alle andere eierstokken: de plant kan nog steeds niet meer voeden.
  Ik liet de scheuten niet op de grond liggen, maar bond ze vast. Toen de watermeloenen met 1,5-2 kg groeiden, plaatste ik ze voor betrouwbaarheid in netten van uien. Vanaf het moment van fruitzetting tot oogst zijn 45-50 dagen verstreken. Watermeloenen wogen van 3,5 tot 5 kg en waren erg sappig en lekker. En nog belangrijker - zonder enige chemie!
  Nikolay Dmitrievich ERMIKOV, Bryansk

  Antwoorden
 2. Maria KOLYADA, Samara

  Toen ik vorig jaar tekenen van poederachtige meeldauw op witte bladeren van watermeloenen (witte bloei en druppeltjes vloeistof) zag, besproeide ik op advies van mijn schoonmoeder overvloedig planten met mullein-infusie (1: 10). Ik herhaalde de procedure nog drie keer met een interval van drie dagen. Planten voelden merkbaar nieuw leven in en de ziekte verdween.

  Antwoorden
 3. Dmitry Petrovich HARCHEVKIN, Bryansk

  Ik hou echt van watermeloenen en heb er altijd spijt van gehad dat hun seizoen snel voorbij was. Maar door enkele stappen te zetten, was ik uit mijn eigen ervaring overtuigd dat het heel goed mogelijk is om deze vruchten tot het nieuwe jaar te bewaren! Ik zal met u advies delen over het bewaren van watermeloen.
  Neem onrijpe watermeloenen zonder deuken of andere beschadigingen, veeg met vodden en bestrijk met een laag albast, verdund met water tot de consistentie van zure room. Laagdikte -0,5-1 cm. Als het droogt, hebt u nodig

  breng een tweede laag van dezelfde dikte aan, en na uitharding - een derde. Droog vervolgens grondig af, zorg ervoor dat er geen scheuren in de coating zitten. Bind de voorbereide watermeloen met touw of doe in een net en
  wegen in een koele droge kelder of op zolder. Watermeloen in albasten "vacht" blijft vier maanden vers.

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.