hoe 1

  1. Darya SVETLOVICH

    Ik heb jarenlang een oude perenboom in mijn tuin laten groeien (geërfd van de vorige eigenaren). Een paar jaar geleden brak de boom tijdens een onweersbui. Ze sneden de stam zo laag mogelijk af, maar de stronk bleef staan.

    Ik wilde het niet ontwortelen - het was moeilijk en duur. De buren stelden een oplossing voor. We deelden stukken hout die besmet waren met honingzwammycelium. Ze boorden een tiental gaten in de stronk, plaatsten de meegebrachte houtsnippers en stukken hout met mycelium erin, stopten ze dicht met hooi en goten er veel water over. Het jaar daarop oogstte ik paddenstoelen. En na nog eens twee jaar werd de stronk zo zacht dat het verwijderen met een schop niet moeilijk was. Ik heb kennis genomen van de methode en raad deze aan mijn vrienden aan. Eenvoudig en winstgevend! En nu kun je mycelium in de winkel kopen.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar