5 recensie (s)

 1. Anna GORDEEVA-SADOVSKAYA

  Wonder courgette tot de herfst
  Ik kweek al vele jaren courgette, maar ik heb nog niet zo gekweekt als dit jaar. In juni begonnen de struiken vruchten af ​​​​te werpen en begin oktober werd de laatste oogst geoogst. Gedurende de week groeiden er gemiddeld 10-12 vruchten. Soepel, smakelijk - allemaal als een selectie!
  Ik heb eind april zaden voor zaailingen gezaaid. In de tweede helft van mei heb ik hem in de tuin geplant.
  Ik maakte de gaten wijd, tot de diepte van een schop bajonet. In elke gegoten halve emmer humus gemengd in de helft met zand (mijn aarde is dicht, met een hoog kleigehalte). Ik voegde een handvol as, gemalen krijt en een dubbel superfosfaat luciferdoosje toe. Nogmaals vermengde ik alles met de grond. Planten gingen van kopjes naar gaten. De aarde om hen heen verdichtte zich. Twee dagen lang bedekte ze het met spingebonden. Een week na het planten heb ik het besproeid met HB-101-oplossing (2 druppels per 1 liter water).
  Eens in de twee weken behandelde ik alle pompoenpitten in de tuin met complexe mest voor komkommers en courgettes.

  In een droogte, eenmaal per week water gegeven. De grond rond de courgette werd gemulleerd met onkruid dat hier werd gewied.

  antwoord
 2. Alevtina

  Vroege courgette: eenvoudig

  Ik eet al aan het begin van de zomer verse courgette. Half april graaf ik 3-4 gaten in de tuin met een diepte van 40-45 cm en een diameter van 40 cm, onderaan elk giet ik een emmer verse paardenmest, giet het met warm water, strooi het met droge grond met een laag van 15 cm en plant vooraf twee zaden van vroegrijpe struikcourgette ... Ik plant overtollige zaailingen later of verwijder ze als ze zwak zijn. Boven elk gat plaats ik een plastic fles van 5 liter met een afgesneden bodem. Na het verschijnen van zaailingen 's nachts, bedek ik de gewassen met een extra dichte spingebonden of film. Een keer per dag ventileer ik de zaailingen en verwijder ik de schuilplaats een uur in de zonnigste tijd. Als de dreiging van vorst voorbij is, verwijder ik de schuilplaatsen volledig. De eerste 2-3 weken daarna gooi ik gehakt onkruid zonder wortels en zaden in de gaten onder de planten, goed water. En de oogst laat niet lang op zich wachten!

  antwoord
 3. Sania Kasumova, de stad van Elabuga

  Courgette liggen we tot het nieuwe jaar rustig in de koele gang van het appartement, maar dan beginnen ze bitter te worden. We gooien de overgebleven niet opgegeten voorraad niet weg - het is jammer onze arbeid. We bereiden er pompoenkaviaar van - meer tijd dan in de zomer, werk voor vreugde.

  Maar kleine wortels en bieten hebben geen kans om te liegen tot de lente, zelfs onder ideale omstandigheden, omdat ze gewoon opdrogen. Groenten blijven immers altijd ademen en verliezen tegelijkertijd geleidelijk water.
  Dus laten we alle kleine dingen in het sapproces.

  antwoord
 4. Evdokia SHANETS, Kharkov

  Hoe de levensduur van courgette te verlengen

  De belangrijkste oogst van courgette valt in het midden van de zomer, maar vanaf augustus, als er niets wordt gedaan, sterven de planten langzaam af. Vroeger liet ik de 'oudjes' met rust en verheugde me in de vruchten terwijl ik dat was, maar op een dag kwam ik een interessante opmerking tegen over het uitbreiden van de vrucht van courgette tot de vorst. Ik probeerde het en zorgde ervoor dat de methode werkte.
  Begin augustus verwijder ik alle struiken met vergeelde bladeren, waardoor 3-4 de sterkste planten blijft.
  Ik verwijder twee of drie vellen in het midden, evenals al het oude en liggend op de grond.
  Vervolgens voed ik de struiken met een ureumoplossing (1-1,5 eetlepels in 10 liter water).
  Een dag daarna giet je een liter pot met 9 l kokend water, roer goed en laat het een dag brouwen. Tap de vloeistof voorzichtig af zonder bezinksel en bespuit het overvloedig met planten.
  Een week later voed ik de struiken met een mullein-oplossing (1: 10), waarbij ik 1 liter per plant uitgeef.
  Als het weer droog maar koud is, snijd ik de courgette met stro.
  Een keer per week spuit ik Epin (volgens de instructies), en begin in september, wissel het af met Fitosporin (1 theelepel in 2 liter water).

  antwoord
 5. Antonina IVANOVA, Orel

  Ik kom jeugdkomkommers terug
  Zodra ik merk dat de komkommers geel blad beginnen te worden:
  Ik bedek het bed met de compostlaag in 3-4 cm;

  Ik sneed alle vergeelde en onderste blaadjes af zodat de onderkant een kale stam was ter hoogte van 15-20 cm vanaf de grond;
  Onmiddellijk hierna spuit ik de struiken met verdunde Epin-extra (1 ml per 5 l water);
  De volgende dag behandel ik Alirin-B met een oplossing voor de preventie van ziekten (10-tabletten per 2 l water).

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar