2 recensie (s)

 1. Vladimir KRYLOVICH. boer, district Dzerzhinsky

  In september moet er veel tijd worden besteed aan het verzamelen, bewaren en verwerken van de oogst van appels, peren, pruimen. Ik heb gemerkt dat appels, peren en zelfs herfstvariëteiten maximaal twee maanden kunnen worden bewaard als ze op tijd uit de boom worden verwijderd. Hoe dichter de volledige rijpheid van de vruchten is, hoe meer ze vallen (in de appelboom en peer tussen de stengel en de fruittak, en in de pruim vormt zich een laag scheidingscellen tussen de vrucht en de stengel). Na het nemen van de vruchten kunnen ze niet onmiddellijk naar de winkel worden gebracht.

  In het begin staan ​​dozen met appels, peren voor een paar dagen in de schaduw onder een luifel, in een schuur, en pas dan kan ik ze overbrengen naar een opslagplaats gekoeld tot + 1 ... + 3 graden. Om de temperatuur te verlagen, ventileert u de kamer ('s nachts).

  antwoord
 2. Lyudmila NOVOZHILOVA

  In september begin ik de vruchten van de variëteit Luchesarnoye te oogsten, eind september en begin oktober, Alesya, Imant. Als appels overbelicht worden, verslechteren ze sneller tijdens opslag. Ik controleer de gereedheid van de vrucht als volgt. Ik druk op het vat: als de deuk blijft, ga ik door met oogsten. Als de schil vlak is, laat ik de appels nog hangen om op te hangen. En als de schil gemakkelijk barst wanneer ze wordt ingedrukt, zijn deze vruchten overrijp, ze zijn alleen voor verwerking.

  Mijn kleinzoon Lesha test graag de rijpheid van fruit experimenteel. Los 1 g kaliumjodide en 4 g jodium op in een bak met 1 l gedestilleerd water. We snijden de appel in twee en laten beide delen in de compositie zakken. Als de appel na een paar minuten blauw wordt en het midden geel is, is de vrucht rijp. De blauwe kleur op deze plaatsen duidt op een grote hoeveelheid zetmeel, wat veel voorkomt in een onrijpe appel. Als er op de helften van de vrucht alleen geel is en helemaal geen blauw - de appel is overrijp.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar