9

9 Reacties

 1. Svetlana MOVCHAN, tuinadviseur, Moskou

  Verticillus verwelking van clematis

  De ziekte manifesteert zich in de tweede helft van de zomer - midden in de bloei. Bladeren en bloeiwijzen op afzonderlijke stelen hangen plotseling scherp, ondanks overvloedig water geven.
  Dit zijn de "trucs" van een van de meest schadelijke bodempathogenen - de schimmel Verticillium, die zich op de wortels ontwikkelt en de toegang van voedingsstoffen tot de plant blokkeert. Als gevolg hiervan worden alle bladeren, samen met de stengel, bruin en drogen ze uit.
  Stappen tot redding
  Knip de aangetaste stengels uit tot aan de basis, en morst de basis van de struik met Maxim (4 ml / 2 l water).
  Na een week 5-5 tabletten "Glyocladin" rond de struik begraven tot een diepte van niet meer dan 6 cm en zo dicht mogelijk bij de wortels. De belangrijkste voorwaarde voor het welslagen van de toepassing (evenals "Trichotsina", "Trichophlora") is constant vochtige en mulchgrond.
  Met een hoge mate van schade, snijd alle stelen af, graaf de struik op, scheid de nog gezonde delen en de rest in het vuur.
  Spoel de wortels van de restanten van de aarde bij de delenoks en laat 30 minuten weken in de Maxima-oplossing (volgens de instructies). Leg ze op het quarantainebed.

  Antwoorden
 2. Svetlana KUSPIS

  Clematis: aankleden en verzorgen

  Begin en half juli zal ik clematis zeker voeden met toortsinfusie (1:10), waaraan ik minerale meststoffen toevoeg (100 g superfosfaat en 500 g houtas per 10 l van de samenstelling; ik sta erop een uur). En ter voorkoming van schimmelziekten spuit ik een keer met Bordeaux-vloeistof (100 g per 10 liter water).

  Antwoorden
 3. Peter Sokolov, St. Petersburg

  Is het verplicht om drainage op de bodem van de put te leggen wanneer clematis wordt geplant?

  Antwoorden
  • Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

   - Ik ben categorisch tegen drainage in de landingsplaats voor clematis (evenals voor boomachtige en grasachtige pioenen, appelbomen, peren, enz.). Als er water op de site is, moet u deze aftappen! Als er niet zo'n kans is, plant wilgen, ze zijn water-chowder en ook erg mooi, ze verdragen elk kapsel, zelfs op een stronk. Hoe ouder de bomen, hoe minder water er in de grond zit.

   Bij het leggen van drainage op kleigrond in een plantkuil voor één plant, krijg je een bron met water - het zal hier van overal rond stromen. Als gevolg hiervan sterft de plant. Met een hoog voorkomen van grondwater (dichter dan 2 m van het bodemoppervlak) op de site, met lente overstroming van de tuin met smeltwater, plant alle planten op verhoogde ruggen of op een losse aarden heuvel (de hoogte hangt af van een bepaalde plant, voor clematis - 10-15 cm).

   Clematis planten en verzorgen - waaiertips voor deze kleuren

   Antwoorden
 4. Lyudmila Klepcha

  Ze presenteerden prachtige clematis in een pot en de zomer is in de tuin. Hoe plant je hem om niet te verliezen? Onze grond is kleiachtig.

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - Een clematis zaailing met gesloten wortels kan nu worden geplant. Een put voor het planten van lianen is gemaakt in de afmeting van 50x50x50 cm - dit is een minimum, beter groter. De uitgegraven bodem wordt gemengd met humus of compost, turf en zand (2: 2: 1: 1).
   Voeg aan dit mengsel 100-150 g volledige minerale meststof (Fertika, "Buisky" -meststoffen) toe, 2-3 eetl. as, 150-200 g dolomietmeel (kalk, kalk). Als er beendermeel is, voeg dit dan toe (150 g). Meng alles goed en vul de aanlegplaats.

   Container clematis geplant door overslag zonder de aarden klomp te vernietigen. Zorg ervoor dat je dieper gaat! De uitknooppunt in jonge planten moet 5-10 cm onder het grondniveau liggen, en bij volwassenen - 10-15 cm. Een dergelijke aanplant beschermt het wortelstelsel van clematis tegen oververhitting in de zomer en bevriezing in de winter. Na het planten moet de plant goed worden bewaterd en moet de grond worden gemulleerd. Het onderste deel van de scheuten wordt besprenkeld met een mengsel van puur zand met houtas (of geplette kool) in een verhouding van 1: 1, dit helpt schimmelziekten te voorkomen.
   BELANGRIJK! Tijdens elke transplantatie worden de scheuten ingekort tot twee tot drie internodiën en worden gebroken, zieke of beschadigde wortels in gezond weefsel gesneden. Plaatsen van wortelsneden worden behandeld met gemalen houtskool. Om de ontwikkeling van het wortelstelsel bij clematis te stimuleren en in de toekomst een sterk exemplaar te verkrijgen, worden in het eerste jaar van het planten in de zomer alle scheuten van de plant in tweeën gesneden. En in de herfst, ongeacht de variëteit, laten ze voor de winter slechts een of twee knopen boven het grondoppervlak.

   Antwoorden
 5. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  \ / Ik heb een paar vragen voor inwoners van de zomer.

  In On clematis verscheen een witachtige schimmel en niets dat ik niet naar beneden kan brengen. Bloemen van deze plaag worden steeds slechter, bloeien slecht en hun bloemen zijn klein geworden. Wat te doen
  In een glazen kas zijn mieren onzichtbaar en onzichtbaar gescheiden. Alle fondsen die ik specifiek in detail uit de Dacha-map heb geschreven, hebben niet geholpen. Misschien zijn er nog andere "geheime" methoden van strijd? Bovendien begon ik in dezelfde kas op te merken dat er om de een of andere reden veel spinnenwebben in zaten. Soms moet u het zelfs met uw handen afborstelen wanneer u voor landingen zorgt. Ik probeerde het af te wassen met water uit de glazen, maar ze verschijnt nog steeds snel. Is dit een soort plaag dat in de kas leeft?

  Drie jaar geleden kocht ik een zelfbestoven peer van Pepi. De zaailing zat in een container en begon zelfs een beetje vrucht te dragen. Ik landde het volgens alle regels, maar het volgende voorjaar bloeide het niet. En bloeit nog steeds niet, vooral, tegen de herfst aan de boom is al het gebladerte bedekt met enkele bruine stippen, en dan wordt het volledig donker. En dit jaar vond ik op folders ook vervelende kleine insecten. Hoe kan ik mijn peer genezen? Wie zal het vertellen?

  Antwoorden
 6. Lidia Romanovna Pozdnyakova, regio Smolensk, Yelnya

  Gedurende vele jaren, groeit in de buurt van mijn huis in de tuin plot clematis. Voorheen was de hele wijnstok bezaaid met prachtige bloemen. Maar de laatste jaren zijn ze kleiner geworden en zien ze er niet meer zo aantrekkelijk uit. Misschien wacht de struik op verjonging? Vertel ons hoe het wordt uitgevoerd en wanneer?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   Om het uiterlijk van clematis te behouden en om de groei en de vorming van nieuwe wortels te verbeteren, wordt de volgende methode gebruikt. Maak op de stamcirkel gaten rond de 5-7-omtrek met een diepte van ongeveer 50 en op een afstand van het midden van de 40-50-struik. Ze blijven enkele dagen staan ​​om de gasuitwisseling in de bodem te verbeteren en vervolgens laag voor laag met hoogwaardige compost, afgewisseld met korrelig superfosfaat, humus, turf, zaagsel, bladeren.

   Dankzij deze procedure wordt de vorming van nieuwe clematiswortels gestimuleerd. Door gaten rechtstreeks naar de wortels giet een oplossing van minerale meststoffen. Met deze methode verdampt water langzaam, waardoor een aarden brok goed doordrenkt wordt.
   Meestal wordt verjonging uitgevoerd in de lente of herfst, en na een paar jaar wordt het herhaald. Hierna beginnen de planten normaal te groeien en te ontwikkelen.
   Dezelfde methode is ook goed voor het verjongen van het wortelstelsel van bonte rozen en andere vaste planten in de tuin.

   Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.