10 recensie (s)

 1. Anatoly Gorodishenin, regio Krasnodar

  Ik heb twee hazelnootbomen op mijn perceel. Het kweken van noten is niet moeilijk, het belangrijkste is om ze te bewaren, zodat insecten ze niet besmetten en ze niet ranzig worden. En hiervoor moet je een paar eenvoudige regels volgen.

  Noten mogen niet worden gewassen of geschild voordat ze worden bewaard. Het geoogste gewas moet gedurende één tot twee weken op de tocht worden gedroogd.
  De opslagruimte voor noten, bijvoorbeeld in een schuur, moet koel en vooral droog zijn; overtollig vocht zal ze bederven. Noten kunnen ook op zolder worden bewaard.
  Er mogen geen vreemde geuren in de ruimte zijn waar noten worden bewaard, anders kunnen de vruchten deze opnemen.

  Noten bewaar ik in houten kisten of in zakken, dat moet zo zijn
  Met deze opslag bederven hazelnoten niet binnen één tot twee jaar. Maar zo lang blijft hij niet bij ons.

  antwoord
 2. Ekaterina Kazak, Belgorod

  Hebben hazelnoten een bestuiver nodig - hazelnoten van een andere variëteit?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Ja, het is raadzaam om twee hazelnoten van verschillende variëteiten in de tuin te planten.

   antwoord
 3. LF Pashkevich regio Omsk

  Hazelnoot uit Afrika groeit in Bryansk

  Via correspondentie ontmoette ik een enthousiaste man, een amateurkweker uit Bryansk, Kastriy Ivanovich Grekov, die al 30 jaar experimenteerde met het acclimatiseren van hazelnoten uit Noord-Afrika. Na vele mislukkingen slaagde de tuinman erin om zo'n optimaal temperatuurregime te creëren waarin de Afrikaanse hazelnoot niet een beetje bevriest en oplevert.
  Eind september plaatste hij rijpe noten in bakken gevuld met
  bladhumus en rivierzand (4:1), twee maanden op een temperatuur van 4-7 ° gehouden. Daarna verlaagde hij geleidelijk de temperatuur tot min 8-12 ° en weerstond hij de noten nog twee maanden. Eind januari haalde hij in de tuin onder de sneeuw een schaal met hazelnoten tevoorschijn. Op dit moment deed het temperatuurregime er niet meer toe.

  Voor de acclimatisatiemethode van hazelnoten van de Middellandse Zeekust ontving K.ITrekov een certificaat van auteurschap.

  antwoord
 4. I. KONOVALENKO Saratov

  Hazelnoten zijn niet alleen een nuttige plant die waardevolle noten geeft, maar ook erg mooi. Daarom plant ik het in een groep - op deze manier ziet de landing er aantrekkelijker uit.
  Ik plant ernaast op een heuvel, op een afstand van 2 m van elkaar, in de vorm van een driehoek (minimaal 3 zaailingen). Ik geef het water als dat nodig is. Periodiek (en noodzakelijkerwijs voor de winter) besproei ik het met een oplossing van ferrosulfaat. Ik verwijder onkruid bij de stammen, verwijder begroeiing.

  Ik probeer bomen te vormen tot een of twee stammen. Het lijkt mij nuttig om de cirkel rond de stam te morsen met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Ik graaf nooit de grond in de buurt van een boom binnen een straal van 1,5 m, omdat het wortelstelsel naar boven gaat.
  Ik voeg ook as en superfosfaat toe onder de boom (30 g per plant) en maak het iets los, en ik mulch de stamcirkel met humus of stro met een laag van 30 cm.
  Ik laat de mulch liggen tot de volgende herfst en verander hem dan. In de zomer verwerk ik periodiek hazelnoten van ongedierte.

  antwoord
 5. I. KONOVALENKO Saratov

  Hazelnoten zijn niet alleen een nuttige plant die waardevolle noten geeft, maar ook heel mooi. Daarom plant ik het in een groep - op deze manier ziet de landing er aantrekkelijker uit.
  Ik plant ernaast op een heuvel, op een afstand van 2 m van elkaar, in de vorm van een driehoek (minimaal 3 zaailingen). Ik geef het water als dat nodig is. Periodiek (en noodzakelijkerwijs voor de winter) besproei ik het met een oplossing van ferrosulfaat. Ik verwijder onkruid bij de stammen, verwijder begroeiing.

  Ik probeer bomen te vormen tot een of twee stammen. Het lijkt mij dat het nuttig is om de nabij-stam I-cirkel te morsen met een zwakke oplossing van kaliumpermanganaat. Ik graaf nooit de grond bij een boom binnen een straal van 1,5 m, omdat het wortelstelsel naar boven gaat.
  Ik voeg ook as en superfosfaat toe aan de substructuur (30 g per plant) en maak deze iets los, en mulch de stamcirkel met humus of stro met een laag van 30 cm. Ik laat de mulch tot de volgende herfst en verander hem dan. In de zomer verwerk ik periodiek hazelnoten van ongedierte.

  antwoord
 6. Maxim POZDNOV, Togliatti

  In april buig ik jaarlijkse scheuten hazelnoten met goed ontwikkelde toppen aan de basis van de struik in groeven (10-15 cm diep) en speld ze met houten haken op de bodem zonder ze met aarde te besprenkelen. Uit elke nier groeit een verticale scheut.

  In juni schieten scheuten met een hoogte van minimaal 10 cm de grond met 2/3 op. En om de wortelvorming aan hun basis te verbeteren, maak ik vernauwingen met zachte draad in 2-3 beurten. Dan, als de scheuten in hoogte groeien, spud ik ze 2-3 keer in de zomer (van het deel van de scheut dat ik in slaap val met aarde, breek ik de bladeren af). In september verwijder ik de vaandels van de draad, graaf verticale scheuten met wortels uit en transplanteer ze naar een permanente plaats.

  antwoord
 7. Gennady BELOUSOV

  Elke tuinman is niet vies van het planten van een echte hazelaar op de site om zijn hazelnoten in de zomer te verzamelen. Deze noten zijn erg lekker en gezond, maar zo duur in de winkel! Ik zal je vertellen waar ik gratis zaailingen heb.

  Het is bekend dat hazelnoten geselecteerde hazelnootsoorten zijn, maar hazelnoot is een wilde plant. Eerder, in augustus-september, ging ik naar het bos om noten te oogsten. Tegelijkertijd merkte ik dat de vruchten op verschillende struiken ongelijk van vorm en grootte zijn. En in het struikgewas van hazelaar zag hij struiken met grote noten en een dunne schaal. Verbonden de takken met linten. En eind september en begin oktober groef hij een jonge scheut op en plantte deze in zijn tuin. Omdat hazelaar goed "in bedrijf" groeit, worden zaailingen 2-3 meter uit elkaar geplant. En zodat de gebruikelijke struiken de aanplant van andere gewassen niet verdrinken, moet ik de nakomelingen verwijderen die verschijnen.

  FEIT: HAZEL KAN NIET ALLEEN ALS SCHAAR GROEIEN. HET KAN WORDEN GEVORMD EN ALS STEMPELPLANT MET EEN GOED ONTWIKKELDE KROON.

  antwoord
 8. M. Fedina Moskou-regio

  Ik wil een hazelnoot planten. Vertel ons over de variëteiten van deze cultuur in de buurt van de selectie van Moskou en over landbouwtechnologie.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De auteurs van de meeste soorten hazelnoot bij Moskou zijn A. Yablokov en R. Kudashova. Een winterharde variëteit Moscow Ruby is perfect aangepast aan de omstandigheden in de middenzone. Het heeft een krachtige overwoekerde struik, een jaarlijkse overvloedige vruchtzetting, heldere frambozenblaadjes (pre-donkere frambozen) bladeren en wikkel. In de vrucht worden 12-15 noten met dunne schaal gerijpt, begin september rijpend.
   Het geheugen van de variëteit Yakovlev is ook winterhard, bladeren en wikkels zijn dicht frambozen. Moeren met harde dop, verzameld in fruitgewassen van 10-12 stuks. Begin eind september te rijpen.
   Meer uitstekende rassen in de buurt van Moskou zijn Pervenets, Moscow Early, Ivanteyevsky Red, Pushkin Red.
   Hazelnoten worden vermeerderd door zaaigoed te zaaien (tegelijkertijd worden raskarakters niet bewaard), gelaagdheid, enten, scheuten, groen stek (tijdens vegetatieve vermeerdering worden de kenmerken van de variëteit behouden).
   Plaats onder een hazelnoot moet je een goed verlichte kiezen, en dat er geen sterke wind was. Het is beter om op een afstand van 4-5 m te planten (volwassen planten groeien en de kroon zullen elkaar verduisteren). Bovendien heeft elke struik een voedseloppervlak van minstens 16 vierkante meter nodig. m.

   Bij het planten wordt een put met een diepte en diameter van 0,5 m voorbereid, wordt 5 kg organische meststof uit deze put aan de grond toegevoegd en kunnen ook minerale meststoffen worden toegevoegd. Het jonge boompje wordt geplant in de lente of herfst, de wortels worden voorzichtig rechtgetrokken en bedekt met een grondmengsel. Waterput.
   Voor een goede oogst moet je minstens twee planten planten. Of hazelaar in de buurt zou moeten groeien. In het begin is het beter om de cirkel nabij de stengel te wieden en de bodem ondiep te maken. En na 3 jaar is het zaaien of zaaien van sideraten mogelijk.
   Tijdens het groeiproces wordt de struik zo gevormd dat er 8 grote takken zijn. In dit geval worden overtollige takken uitgesneden.

   Nabij Moskou bloeien hazelnoten in april bij een gemiddelde luchttemperatuur van 12-14 °. Stuifmeel vliegt 5 dagen en de periode dat vrouwelijke bloemen bestoven kunnen worden duurt langer (2 weken). Als het in deze periode koud is, kunnen deze periodes worden verlengd.
   I. DMITRIEVA, agronoom

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar