5 recensie (s)

 1. Vitaly Ustinov

  Dit jaar heb ik veel chrysanten en rozenstruiken verstrikt in spinnenwebben, bladeren die massaal omkrullen en vallen... Wat te doen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Bij hitte en langdurige afwezigheid van regen in de tuin worden gunstige omstandigheden gecreëerd voor de intensieve reproductie van bladluizen, spintmijten en vele andere plagen. Insecten koloniseren eerst de onderkant van de bladeren en voeden zich met het sap van jonge weefsels, waardoor zelfs bloemen worden aangetast. Na verloop van tijd kunnen mijten de hele plant in een vilten spinnenweb omhullen. Probeer het aantal plagen te verminderen door een sterke stroom water van een slang naar de struiken te leiden. Spuiten met een koperzeepoplossing (20 g kopersulfaat en 200 g groene zeep / 10 l water) helpt ook.

   Bij een grote invasie van bladluizen of spintmijten, is het beter om dergelijke behandelingen af ​​te wisselen met Antitlin {500 g soda-tabakstof / 10 l water) of Tabagor (1 kg mosterdtabakstof / 10 l water - weerstaan per dag, af en toe roeren). Maar het meest betrouwbaar is het insecticide "Aktara" (volgens de instructies), aangezien dit medicijn twee tot drie weken na het sproeien wordt bewaard, niet wordt weggespoeld door regen en zich niet ophoopt in de wortels en vruchten van planten. Het is echter giftig voor bijen: het kan niet worden gebruikt als er een bijenstal in de buurt is.

   antwoord
 2. Elena KOVALEVSKAYA

  Ik hou van tuinbloemen, gaf ze een groot deel van hun site. Maar bij veel soorten en variëteiten heb ik vooral tedere gevoelens voor chrysant. Geen enkele bloem kan het vergelijken in termen van overvloed en lengte van bloei!
  Ik verbouw Koreaans, ingemaakt, grootbloemig en multiflora.

  Elke soort vereist zijn eigen aanpak.
  Koreaanse chrysanten winter goed, maar in de afgelopen jaren en anderen hebben aangetoond weerstand tegen overwintering in open grond.
  Voorkeuren
  Planten eisen niet van de grond. Ik heb kleigrond, ze groeien goed.
  In het voorjaar moeten de struiken worden gevoed met stikstofmeststof (calciumnitraat, ureum volgens de instructies), in de herfst - met kaliumfosfaat.
  Bij warm, droog weer heeft chrysanthemum matige hydratatie nodig. Water voorzichtig onder de struik en probeer niet op de bladeren te vallen.
  Ik dek de overloop voor de winter niet.
  Stekken van chrysanten en verdeel de baarmoederstruik in het voorjaar.
  VOOR MEDEDELING
  Grootbloemige chrysanten kunnen gewoon blijven groeien, zonder te snijden, dan krijg je een struik met veel bloemen, maar de diameter van de mand zal klein zijn. Deze sieren vaak bloembedden van zomerbewoners. Maar als u 3-5 van de hoofdtakken van de plant achterlaat en stiefkinderen en andere knoppen verwijdert, krijgen we een krachtige centrale stengel waarop één enorme bloem zal bloeien. Ze worden gebruikt om chique boeketten te maken.

  antwoord
 3. Raisa CHERMANENKO, stad van Kramatorsk

  Om de bloeiwijzen van grootbloemige chrysanten tegen vroege herfstvorst te beschermen, bedek ik ze 's nachts met papieren zakken.

  antwoord
 4. Alexander LUKSHIN, agronoom, Yelniki.

  Vaak wordt Koreaans chrysanthemum-plantmateriaal gekocht in de herfst - het is handig om planten met bloemen van uw favoriete kleur te kiezen. Het is beter om struiken zo vroeg mogelijk te planten en te transplanteren - eind augustus en begin september, zodat de planten goed worden versterkt en voorbereid op de winter.

  Bij het kiezen van zaailingen, moet je aandacht besteden aan de wortels, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan instanties met een ontwikkeld wortelsysteem en een groot aantal scheuten. Dan weet je zeker dat de plantenwijnen goed genoeg zijn. Als zaailingen in potten worden verkocht, let dan op of er een jonge scheut is, wat een goede kwaliteit van de wortels aangeeft.
  Chrysanthemumstruiken hoeven niet diep begraven te worden, de wortels groeien parallel aan de grond. Na het planten is het raadzaam om de scheuten te snijden, zodat ze niet meer dan een derde van hun lengte overlaten. Dit is noodzakelijk zodat de planten niet veel energie aan voedsel besteden, maar eerder wortel schieten. Vergeet niet om ze goed water te geven.

  BELANGRIJK!
  Probeer chrysanten te kopen die in uw omgeving worden geteeld - ze zijn minder wispelturig dan geïmporteerde en zijn al aangepast aan de lokale omstandigheden. Als je deze plant nog steeds leuk vond, maar de wortels zijn zwak, kun je deze in een pot planten en tot de lente in een koele kelder bewaren.
  voorwaarden
  In de tuin heeft een chrysant een goed verlicht gebied nodig, zodat de scheuten niet uitrekken, anders zal dit de bloei vertragen en de decorativiteit van de struik verslechteren.
  De plant houdt niet van overtollig vocht, het is beter om het op een verhoogde plaats te planten, maar houd er rekening mee dat het wortelstelsel oppervlakkig is, dus je moet water geven in droogte. Bij een gebrek aan water worden de bladeren en bloemen kleiner.
  Chrysanthemum houdt niet van drukte. Ze planten struiken op een afstand van 40-50 cm van elkaar, na verloop van tijd zullen ze groeien en alle vrije ruimte innemen.
  De grond moet los zijn, vochtdoorlatend, voedzaam. Op de grond in het gebied is het zwaar, leemachtig, dus bij het planten breng ik turf, zand (een halve emmer per 1 m²) en een beetje verrotte mest. Chrysanten die in een dergelijk mengsel zijn geplant, groeien met succes en genieten van de bloei van 3-4 van het jaar.

  Koreaanse chrysant verdraagt ​​winters in de middelste rijstrook. Maar voor de betrouwbaarheid sneed ik de struiken in de herfst, waardoor ik hoge stompen achterliet en de overrijpe humus of veen toevoegde. Hoewel soms na de winter een deel van de struik sterft. Dit gebeurt niet zozeer door bevriezing, maar vanwege nat worden of weken met veelvuldig ontdooien.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar