3 recensie (s)

 1. G. SHEVYREVA

  In de winter kweek ik al enkele jaren tomaten. Ik graaf gewoon een favoriete struik van een of ander superkind in de herfst, snijd het in een "stronk" en transplanteer het in een grote pot. Het overwoekert snel met nieuwe scheuten.
  Op de vensterbank (we hebben een westers raam) hebben de planten echter duidelijk niet genoeg licht - ze strekken zich uit. Geïnstalleerde phytolamps, die ik gebruik voor zaailingen. Ik markeer ook, daglicht 12-14 uur De stopcontact-timer schakelt 's ochtends het licht aan en gaat' s avonds uit. Handig!

  Omdat tomaten thermofiel zijn, probeer ik overdag 21-23 ° te houden en 's nachts open ik het raam en in de kamer wordt het kouder tot 17-19 °. Op een gegeven moment zette ik een ventilator op de planten om de bloemen beter te bestuiven. Maar de struiken hielden duidelijk niet van de tocht, ik moest het uitschakelen.
  Een ander "zwak punt" is een lage luchtvochtigheid. Voor tomaten is het beter als het varieert van 60-70%. Het is veel droger in mijn kamer, ik moest een budget-luchtbevochtiger installeren rond de tomaten - waterplaten.

  antwoord
 2. Claudia

  Met komkommers tot de vorst
  Om tot laat in de herfst van verse komkommers te genieten, geef ik ze een aparte filmkas. Ik kweek planten een meter uit elkaar in een rij van de ene en de tweede kant van de kas. Ik omsluit de bedden met planken zodat de aarde niet afbrokkelt. Voor het planten vul ik de grond met humus (een emmer op 1 m²), as (1 st. Op 1 m²) en superfosfaat (1 st.L. op 1 m²). Na het verplanten van zaailingen, haal ik de grond aan met een zwarte spanbond - beide wortels zijn warm en het vocht verdampt langzamer.
  Terwijl je groeit, wikkel ik de wimpers in ringen en knoop ik ze vast op een hoogte van 30-40 cm van
  land, ik liet alleen de hoofdstam los. Ik verwijder de bladeren door een, verwijder alle beschadigde, vergeelde en opgedroogde. Elke 10-dagen voed ik komkommers met infusie van vogelpoep, kruidenpuree (1: 15) of ureumoplossing (1 eetlepels in 10 liter water). Eerder, toen ik de plagen niet vastbond en de bladeren niet verwijderde, merkte ik in augustus dat de komkommers ziek waren en tegen september moest ik ze helemaal uit de tuin verwijderen.Nu, met 10-12 struiken, krijg ik twee keer zoveel oogst als met 20 ervoor!

  antwoord
 3. Elena SHULGA, Kharkov

  Een vriend vertelde me over de wonderbaarlijke kracht van Zirkoon. Ik heb geprobeerd en ontdekte dat dit medicijn groenten smakelijker maakt, ze anderhalve week eerder laat rijpen en dat planten ook actiever fruit vormen. In kassen en open grond spuit ik elke twee weken groenten met deze oplossing:

  aardappelen - 13 druppels per emmer water;
  wortelgewassen - 6-8 druppels op 10 l water;
  komkommers, tomaten, aubergines en paprika's - 4 druppels op 1 liter water;
  bloemkool en witte kool - 14 druppels in 10 liter water;
  courgette, meloen en watermeloen - 4 druppels op 3 liter water.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar