5 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Abrikoos werd 8 m hoog (zie foto). De jonge boom had medelijden en sneed niet. En nu weet ik niet hoe ik het goed moet doen ...
  Nadezhda Semenyuk

  Abrikoos in een klein gebied - groeien, planten en verzorgen

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Uw boom heeft anti-verouderingssnoei nodig. Snijd in het vroege voorjaar de bovenkant van de boom, laat slechts twee lagere skelettakken op elk van de groeiende stammen over voor vruchtvorming. Kort de linker takken met de helft in.
   Laat bij het knippen geen stompen achter, dat wil zeggen, snijd het bovenste gedeelte op een ring. Gebruik bij het bijsnijden van de linker skelettakken de techniek met de overdracht naar de zijtak.

   antwoord
 2. Leonid Oleinik, Lomonosov, Leningrad Region

  Twee abrikozenbomen en kersen geplant, 2-3 jaar oud. Ik ben onlangs aan het tuinieren, totdat ik weet hoe ik moet begrijpen of de planten de winter goed hebben overleefd of hebben geleden. Hoe bepalen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   U kunt bepalen of een boom is bevroren of niet, alleen aan het einde van de winter.
   Als kritische temperaturen worden gehandhaafd, moet je drie weken daarna een takje knippen en naar de snede kijken.
   Als het hout van de tak groen is, is alles in orde.
   Als het hout een beetje bruin is, bevroor de boom, maar na een jaar of twee zal het herstellen.
   Als de tak donkerbruin of zwart is geworden, kan de boom niet worden opgeslagen.
   Na vorst kunt u ook controleren of de boom een ​​oogst oplevert: leg een afgesneden tak in een glas water. Als de knoppen zwellen, bloeien, kan de boom vrucht dragen. Zo niet, dan zijn er problemen met het gewas.
   Welke takken aan de boom bevroor en welke leven, kun je in het voorjaar ontdekken. Takken waarop de knoppen niet zijn geopend, worden aangetast; ze kunnen worden gesneden.

   antwoord
 3. Julia SAMOILOVA, Kaluga.

  Van de twee abrikozen overleefde er één
  In het voorjaar werden twee tweejarige abrikozenzaailingen van de variëteiten Kichiginsky en Snezhinsky geplant. De kuilen (80 cm in diameter en 60 cm diep) werden gevuld met een mengsel van vruchtbare grond, humus (1-2 emmers) en complexe minerale meststof (2 theelepel). Warmteminnende planten kregen de zonnigste plek op de site. Ze ontwikkelden zich goed in de zomer, maar na de winter werd alleen Kichiginsky wakker. In de zomer schiet knabbelen tussen de 4e en 5e bladeren. En al in het 4e jaar bloeide de boom en in de zomer probeerden ze de eerste vruchten.
  In de winter binden we de stam van de plant met sparren en bedekken we de stamcirkel met humus. In het voorjaar, terwijl de grond ontdooit, voeden we ons met ureum, in de zomer en de herfst - met complexe minerale meststoffen. Als er geen regen valt, zorgen we ervoor dat het land niet uitdroogt door de substructuur. We staan ​​geen onkruid toe in de nabije stengelcirkel. We snijden de kroon in het voorjaar, maar we willen dit werk overbrengen naar de late herfst. Een van de gevaarlijkste ziekten van fruitbomen is een moniliale verbranding. Twee abrikozen en twee kersen stierven aan deze plaag. Nu moeten we de tuin beschermen. In de herfst, na de herfst en het vroege voorjaar voor het groeiseizoen, besproeien we alle bomen met een oplossing van ureum (700 g per 10 liter water). In het voorjaar, twee weken na de behandeling, bespuiten met Bordeaux-vloeistof (300 g per 10 liter water). Dan 10 dagen later - met de fungicide Horus en twee weken later - met Skor.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar