5 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Dit jaar heeft mijn tuin verliezen geleden: de prachtige vilten kers, Beauty, kon niet tegen de vorst. Het is jammer dat ze van jaar tot jaar iedereen verblijdde met haar delicate bloei. Kersenrassen Vladimirskaya en pruimen overleefden, maar de oogst werd niet gegeven. Snoeien is echter noodzakelijk.
  Ik knip kale en slappe takken voor een sterke jonge groei, knip zieke en droge takken weg. Tegelijkertijd verwijder ik de wortelscheuten: ik graaf de grond op en snij onnodige scheuten bij de wortel af, dan vul ik het gat en verdicht de grond stevig.

  antwoord
 2. A. Voronenkova Regio Moskou

  Ik wil kersen op de site planten. Geef aan welke soorten u moet kiezen.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Op de middelste baan hebben kersen het moeilijk: ze hebben veel last van moniliose en kokos en geit. Desalniettemin is het de moeite waard om deze boom te planten, vooral als u de rassen selecteert die het meest resistent zijn tegen deze ziekten of op het optimale moment behandelingen met geschikte medicijnen uitvoert.
   Jarenlang in de Michurinsky-tuin van de TSKhA (Moskou), Honoured Agronomist of Russia V.I. Susov heeft kersensoorten getest. Volgens deze variëteitstesten kunnen dergelijke kersensoorten worden aanbevolen voor de middelste rijstrook.
   De meest resistente tegen moniliose en coccomycose: Dessertnaya Morozova, Bulatnikovskaya, Rastorguevskaya, Kharitonovskaya, Nord star, Rusinka.
   De meest winterharde: Bulatnikovskaya, Zarya Tataria, Molodezhnaya, Rastorguevskaya, Nord star, Rusinka.
   Met de lekkerste vruchten: Vianok, Dessertnaya Morozovoy, Eik vroeg, Bulatnikovskaya, Molodezhnaya, Rastorguevskaya, Kharitonovskaya.
   Met groot fruit: vroege eik, Dawn of the Wolga-regio, Kharitonovskaya, Apukhtinskaya, Lyubskaya.
   De meest productieve variëteiten: Bulatnikovskaya, Apukhtinskaya, Lyubskaya, Malinovka, Rusinka.
   Met prachtig donkerrood fruit: Vianok, Bulatnikovskaya, Kharitonovskaya, Apukhtinskaya, Lyubskaya, Nord star, Rusinka.
   De beste variëteiten van vroege rijping: Dessertnaya Morozovoy en Zarya van de Wolga-regio.
   Aan het begin van de Wolga-regio wordt de struik niet hoger dan 1,5 m, zodat de plant in de winter in ijzige winters met sneeuw kan worden bedekt, en het is handig om ervoor te zorgen en te oogsten.
   De Rusinka-variëteit onderscheidt zich door zijn jaarlijkse opbrengst, de accommodatie en de lage groei van bomen. Bovendien is het resistent tegen moniliose en produceert het zeer smakelijke vruchten.

   A. POLUNINA, agronoom

   antwoord
 3. Gennady RASPOPOV, regio Novgorod

  Dit is de meest productieve en pretentieloze plant in mijn tuin.
  Een van de voordelen van de viltkers is de mogelijkheid om al in het 3e jaar na het planten van de zaden de eerste oogst te geven. Daarom ga ik aan het begin van de zomer naar de tuinmannen die ik ken, pluk ik bessen van de meest vruchtbare en zoete struiken en plant ik de zaden in mijn tuin. In het derde jaar na het proeven van de oogst, transplanteer ik de planten die ik leuk vind naar een vaste plek.
  OK, het is trouwens op de vilten kers in de winter dat ik de Chinese rassenpruim en kersenpruim plant. Het overlevingspercentage is 100%!
  In het voorjaar, bij het planten, verdiep ik de entplaats 7-10 cm in de grond, en na 2-3 jaar geeft de pruim (telg) zijn eigen wortels en vormt hij een hoge boom.
  Ik vorm praktisch geen vilten kersen, ik snijd gewoon elk jaar droge en gebroken takken. Voor de preventie van moniliose is het nodig vóór de bloei en daarna besproei ik het met een fungicide (Skor, Horus, Topsin-M).

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Meer recent bloeiden viltkersen prachtig in mijn tuin. Ze zijn ook decoratief in de zomer, vanaf eind juni, wanneer de takken dicht zijn bedekt met lichtrode kransen van bessen. Dit heerlijke "dessertdecor" verzamel ik geleidelijk, over 2-3 weken.
  V. voelde dat zaailingen in het vroege voorjaar in de grond langs het hek werden geplant, voordat de knoppen opzwollen. Ik koos voor zonnige plekken waar geen water stagneert.

  Om de planten compact en mooi te maken, heb ik ze elke lente afgesneden, waardoor er 10-12 sterke scheuten overblijven. Ik verwijder droog (beschadigd door vorst, wat zeldzaam is), evenals takken die de kroon verdikken.

  Vanaf moniliose voer ik in het voorjaar preventieve behandelingen uit langs de 'roze kegel' (als alle knoppen nog gesloten zijn, beginnen er maar twee of drie te openen). Ik gebruik de voorbereidingen “Chorus” en “Skor” (volgens de instructies).
  Maar als het niet mogelijk was om de ziekte te vermijden (bloemen, bladeren of fruit plotseling verdorren en verdorren), snij en verbrand ik de aangetaste takken.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar