2 reactie

 1. Ekaterina Golik, Smolensk

  De veren van de boog waren vervormd en bedekt met geelachtige stippen. Wat is het? Hoe een gewas te redden?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Waarschijnlijk hebben we het over roest. Zo ja, dan worden de stippen na enige tijd zwart en drogen de veren uit. Roest is een vrij hardnekkige en besmettelijke schimmelziekte. De sporen overwinteren goed in de grond en als van jaar tot jaar uien op dezelfde plek groeien, zal roest het elk jaar aantasten. Zorg er daarom in de toekomst voor dat u zich houdt aan de regels voor vruchtwisseling. Maak het planten bovendien niet dikker, omdat de ziekte vooral actief is bij uien met een hoge luchtvochtigheid.
   Als er bij verschillende planten tekenen van roest zijn waargenomen, pluk en verbrand ze dan en giet het bed overvloedig met een roze oplossing van kaliumpermanganaat of 1% oplossing van kopersulfaat.

   Als de laesie enorm is, giet je het bed met een oplossing van HOMA (30 g per 10 liter water). Herhaal de procedure na 20 dagen.
   Bovendien mogen zieke planten niet worden gevoed met stikstofhoudende meststoffen. Giet in plaats daarvan een oplossing van kaliumsulfaat (1 theelepel per 10 l water) met de snelheid van een emmer compositie per 1 m200. Als er geen minerale mest is, strooi het bed dan met gezeefde houtas (1 g per XNUMX vierkante meter M).

   antwoord

Voeg een reactie

Ваш e-mail не будет опубликован.