11 Reacties

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Als de bast is gesprongen

  In januari, met sterke schommelingen in dag- en nachttemperaturen, kan de schors van fruitbomen barsten en kunnen vorstscheuren optreden. Ze zijn te vinden door met een stuk hout op de stam te kloppen: op die plaatsen waar de bast is weggetrokken, zal het geluid dof zijn. Op een warme zonnige dag moeten ze zorgvuldig worden schoongemaakt, gedesinfecteerd en bedekt met gesmolten tuinpek. En als het opdroogt, breng dan een strak gaasbandje aan, bedek het met folie en laat het staan ​​tot het voorjaar.

  Antwoorden
 2. Yan Gritsay

  De schors barst op de stammen van 3-4 jaar oude appel- en perenzaailingen. Waarom?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - U geeft de planten waarschijnlijk te veel stikstof. In dit geval groeit hout in fruitbomen sneller dan schors en ontstaan ​​er longitudinale scheuren. Stop met het voeren van bomen en beperk het water geven in de zomer. Maak de scheuren schoon met een scherp mes en dek af met een dunne laag tuinvernis.

   Antwoorden
 3. Fedor Koskin, Dzerzhinsk

  Ik merkte dat een klein deel van de schors op een plaats in een peer scrubde. Waarom is dit gebeurd?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - De redenen kunnen heel anders zijn, maar de belangrijkste zijn scherpe veranderingen in nacht- en dagtemperaturen in de winter, waardoor de korst zijn elasticiteit en scheurtjes verliest. Er komt water in, dat door bevriezing uitzet en de schors scheurt.
   Schil bij helder, vorstvrij weer het geëxfolieerde schorsgebied af tot gezond hout, behandel het met een koperhoudend preparaat (Bordeaux-vloeistof - 30 g per 1 liter water) of systemisch fungicide (Skor - volgens de instructies) en bedek de wond met tuinvar.
   In de toekomst, om de vorming van scheuren te voorkomen, planten niet met stikstofmeststoffen overvoeren, de tuin op tijd behandelen tegen ziekten en plagen.
   En om zonnebrand in de late herfst (en opnieuw in februari) te voorkomen, witt u de takken en vorken van skeletachtige takken.

   Antwoorden
 4. Olga

  Zwarte wonden werden gevonden op appelbomen (2-3 per boom). Waar de foci ouder zijn - er is geen schors, begint het hout te verslechteren (zie foto). Wat is dit Hoe vechten ??

  De meest gevaarlijke ziekten van de schors van fruitbomen - foto, naam en behandeling. 2 onderdeel

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - Op de foto - de effecten van zonnebrand in de winter. Schimmelziekten, waaronder zweren van zwarte kanker, beginnen zich te ontwikkelen op de stervende korst. Een preventieve maatregel tegen zonnebrand is bekend - dit is de late herfst whitewash van boles. Als de ziekte zich, zoals in uw geval, al heeft gemanifesteerd, reinigt u in het vroege voorjaar de wonden tot gezond hout, desinfecteert u met een oplossing van kopersulfaat (20-30 g per 1 liter water), dek af met tuinlak en bind een natuurlijke doek voor een jaar.

   Antwoorden
 5. Elena Konyukh

  Niet de eerste keer, dan op de ene, dan op de andere boom na bladval, blijven er bladeren op de takken die tot halverwege de winter kunnen hangen. Waar heeft dit het over?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - Dit geeft aan dat de appelboom geen tijd had om zich goed voor te bereiden op de winter. Bij strenge vorst kan het zwakste deel van de boom (toppen van eenjarige scheuten, een deel van de bloemknoppen) bevriezen. Dit gebeurt vaak omdat een amateur-tuinman de tuin voedde met meststoffen, met name stikstofmeststoffen (en dit gaat niet alleen over minerale meststoffen, maar ook over mest, vogelpoep), vooral als het in de tweede helft van de zomer werd bemest.
   Over het algemeen is het aan het einde van de bladval in de tuin nodig om ongedierte en ziekten uit te roeien - besproei de kronen van bomen en de bodem eronder met een oplossing van ammoniumnitraat (1 kg per 10 l water). Na deze behandeling vallen de resterende bladeren op de takken af. Als je het spuiten hebt gemist, en in november waren er bladeren in de kroon, scheur ze dan voorzichtig af.

   Antwoorden
 6. Daria Kot, Smolensk

  Een grote wond verscheen aan de appelboom (zie foto). Wat is hiervoor de reden? Hoe een boom helpen?

  De meest gevaarlijke ziekten van de schors van fruitbomen - foto, naam en behandeling. 2 onderdeel

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - Vermoedelijk van de foto - dit is een vorstgat, dat meestal voorkomt bij strenge vorst en als gevolg van scherpe veranderingen in dag- en nachttemperaturen: de zon verwarmt de kofferbak overdag sterk vanuit het zuiden, waardoor sapstroom optreedt, en 's nachts daalt de temperatuur scherp, het water bevriest, expandeert als gevolg wat gebeurt er longitudinale breuk van de cortex. Later exfolieert het van hout.

   Wat te doen Strip de wond met een scherp mes op gezond hout, behandel met kopersulfaatoplossing (30 g per 1 l water), bedek deze plek met tuinvernis en wikkel het stevig in met een natuurlijke doek. De wond zou moeten genezen.

   Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.