HIPPEASTRUMS GROEIEN IN OPEN GROND - KAN HET ZIJN?

Hippeastrum-teelt in volle grond
Hippeastrum-teelt in volle grond

Voor zomervakanties - in de tuin

Vertellen over hippeastrum groeien in volle grond? Volgend jaar wil ik experimenteren met mijn groene huisdieren.

Irina Kozyr, regio Bryansk

- Hippeastrums worden in open grond geplant nadat de dreiging van terugvorst voorbij is, eind mei en begin juni. Een week voor de transplantatie werpen ze de grond in potten met Aktara-oplossing (volgens de instructies).

Tijdens deze periode verliezen planten meestal oude, lange bladeren, dus het is beter om ze onmiddellijk tot de helft te snijden, laat de centrale zoals ze zijn. De aanwezigheid van een grote hoeveelheid organisch materiaal is ongewenst in de bodem - het veroorzaakt schimmelziekten.


ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR DIT ARTIKEL IS HIER >>>


Voor het planten selecteren ze open zonnige plaatsen zonder stagnatie van water, weg van vochtminnende planten (hortensia's of daglelies).

Nadat de bol uit de pot is verwijderd, wordt de grond afgeschud en worden de oude, rotte wortels voorzichtig verwijderd.

Inspecteer op ziekten (in het bijzonder stagonosporosis of rode verbranding).

Een laag zand (1-2 cm) wordt op de bodem van het gat gegoten. De bol wordt zo geplant dat de bovenste helft op het grondoppervlak ligt. Geef na het planten water met een enigszins blauwachtige oplossing van kopersulfaat. Gedurende de zomer wordt een matige luchtvochtigheid gehandhaafd, waardoor overtollig vocht wordt vermeden. Water alleen bij de wortel!

Als er tekenen van een rode verbranding worden gevonden, worden alle beschadigde plaatsen uitgesneden en behandeld met een fungicide (volgens de instructies). Laat minimaal 5 dagen aan de lucht drogen. Op dit moment kunnen nieuwe rode vlekken verschijnen, deze worden verwijderd en de bollen worden opnieuw behandeld met fungicide.

Vervolgens elk geplant met een bodem in droge grond, zodat deze zoveel mogelijk aan de oppervlakte blijft. De eerste gietbeurt - dagen via 10 en alleen fungicide (volgens de instructies). Water wordt pas bewaterd als het volledig is hersteld, ze krijgen niets te eten. De voordelen van het kweken van hippeastrum in de volle grond zijn dat ze een groot aantal bolkinderen opgroeien, vooral als ze dit seizoen niet hebben bloeien.

HIPPEASTRUM GROEIEN IN OPEN GROND - VIDEO

Hippeastrum op straat. Landing van de Hippeastrum in de volle grond.

© Auteur: Tatiana POLITOVA, plantenverzamelaar, Oryol.

Hieronder andere items over het onderwerp "Dacha en tuin - met hun eigen handen"


Abonneer je op updates in onze groepen en deel ze.

vk ok Group Garden tuin en tuin op Facebook

Laten we vrienden zijn!

4

4 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Het cadeau van een collega voor 8 maart fascineerde mij met zijn grote oranje en witte bloemen.
  De knappe man heeft bijna de hele zomer een rustperiode. Wanneer het bovengrondse deel afsterft, verwijder ik de bollen naar een koele, droge (+8-10 graden) plaats. Ik plant het in augustus. Ik neem kleine potten (de afstand tussen de muren en de bol is niet meer dan 3 cm), anders bloeit de plant niet. Ik bereid de grond voor die licht en voedzaam is. Ik verdiep de bollen met 1/3. Om ze te laten ontkiemen en ontwikkelen, zijn licht en warmte nodig, dus plaats ik de containers op de vensterbank.
  Na het planten geef ik de hippeastrum matig water, waardoor de frequentie en de hoeveelheid vocht toenemen naarmate de bladeren en de steel groeien. Tijdens de bloeiperiode voed ik eens in de twee weken met complexe minerale meststoffen, en vóór het begin van de rustperiode - met kaliummeststoffen.

  Afgelopen voorjaar plantte ik de bollen op de datsja, op een goed verlichte plaats. In het najaar, nadat de plant had gebloeid, werden de bloemstengels verwijderd en de bladeren zelfstandig laten drogen. Hippeastrum kan lang vers en mooi blijven als hij wordt gesneden, daarom knip ik vaak de steel af nadat de eerste knop is geopend en zet ik deze in een vaas met water. Bloemen gaan net zo lang mee als in een pot.

  Hippeastrum in de volle grond - planten en verzorging

  antwoord
 2. Irina KRAVTSOVA, Brjansk

  In januari controleer ik vaker rustende hippeastrums. Ik zie hun bloemscheuten en transplanteer de planten in verse grond. Ik heb een deel van de oude wortels afgesneden en de overige ingekort. Na het planten geef ik niet eerder dan 3 dagen later water. Ik plaats potten met planten op een lichte plaats, zodat de bloemstengels niet uitstrekken. In tegenstelling tot wat de geruchten doen, is het mogelijk om hippeastrums te roteren tijdens het ontluiken. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit van de bloei en de steel wordt gelijkmatiger gevormd.

  antwoord
 3. Tatiana Mazurenko

  Zeven jaar geleden zaaide ik de zaden van hippeastrum. Er kwamen er zestig uit, en vanwege onervarenheid liet ik ze allemaal groeien. Ik keek er naar uit om een ​​hele kas met deze prachtige bloemen te hebben.
  In eerste instantie ging alles goed, ze namen weinig ruimte in beslag. Door de jaren heen groeide het aantal bollen echter en ook hun omvang nam toe. Al snel werden de hippeastrums druk en bloeiden ze niet allemaal.
  Ik besloot een radicale stap te zetten: verklein dit team en gooi een deel van de bollen in de composthoop. Het was jammer, maar er was niemand om het aan te geven, en ik was niet echt een verkoper.
  Ik heb 40 stuks weggegooid. En na een tijdje merkte ik dat er een bekende knop uit de composthoop was verschenen. Nou, wat te doen met iemand die zo graag wil leven?! Ze haalde een knop met een bol onder het gras vandaan en plantte deze in een pot. Uit dankbaarheid bloeide het hippeastrum. En in de herfst moest ik hem mee naar huis nemen en teruggeven aan de rest van zijn familie. Dit is hoe de cyclus van bloemen in de natuur plaatsvond.

  antwoord
 4. Ekaterina TULINOVA. Sint Petersburg.

  Ik kan niet zeggen dat dit een eenvoudige bloem is, maar de grootsheid van zijn schoonheid is alle ervaren moeilijkheden waard.

  Bij aanschaf van weer een nieuw product kies ik voor grote en gezonde bollen. Nu staan ​​er vier “actieve” hippeastrums in mijn wintertuin. Er zijn ook kinderen die nog niet zijn uitgebloeid.
  Voor het planten neem ik een stabiele, zware, maar krappe pot voor de ui. In een ruime kamer zal het gebladerte groeien en je kunt niet wachten op de bloei.

  Bloempotten met bollen zet ik op een lichte, tochtvrije plek. In het donkere seizoen licht ik op ('s morgens vroeg of' s avonds).
  Als er een pijl verschijnt met een knop in de grond, installeer ik een transparante steun voor orchideeën. Ze houdt de steel goed vast.
  Ik voed de plant elke 10 dagen met mest voor bloeiende soorten.
  Na de mooie bloei van de bollen kweek ik ze elke zomer in een bloembed in de frisse lucht, zodat ze aan kracht winnen en sterker worden. Nadat ik ze aan het begin van de herfst uit de volle grond had gegraven, legde ik ze in de koelkast, in de fruitafdeling. En in november-december plant ik ze in potten en kijk uit naar de knoppen.

  Hippeastrum in de volle grond - planten en verzorging

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar