2 recensie (s)

 1. Valentina Semenovna, district Odintsovo, regio Moskou.

  Smeerwortel is op de site verschenen en verspreidt zich voor het tweede jaar op rij zeer sterk. Misschien kwam het van buren of kwam het met aarde, die we soms in zakken kopen. Klimt onder de wortels van struiken. Ik las dat je de smeerwortelwortels met zout kunt bedekken, dus dat heb ik gedaan - het hielp niet. Onze site is vrij groot, het is onmogelijk om bij te houden. Een vraag voor jou van mij en mijn buren: hoe smeerwortel te overwinnen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Ik heb al 30 jaar smeerwortel overal in mijn tuin laten groeien. Mijn favoriete plant. Ik voer het aan dieren en gebruik voedzame bladeren om groene meststof voor het voederen te maken. Maar nu moesten we op deze plek een komkommerbed maken. Ik weet uit eigen ervaring dat graven noch herbiciden de ziekte zullen doden. Er is maar één remedie: het licht beroven. Dus heb ik met een halve schep alle aarde met de bladeren en knoppen van de smeerwortel verwijderd en op een grote composthoop gelegd. Ik bedekte de grond met karton en bedekte deze met een dikke laag compost van een andere stapel. Ik plantte komkommers en courgettes. Geen enkele wortel is door het karton of de aarde heen gekomen...

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar