hoe 1

 1. Pyotr Andreevich GUSYATNIKOV, regio Kostroma, dorp Krasnoe-on-Volga

  Watermeloen is een warmteminnende cultuur, maar het kan niet alleen in warme landen worden gekweekt, maar ook in onze klimatologische omstandigheden. Het is alleen nodig om gunstige omstandigheden voor deze plant te creëren: hitte, lage luchtvochtigheid en goede verlichting.
  In onze regio kweek ik gestreepte bessen in een kas. De optimale temperatuur voor normale groei is plus 25-30 graden overdag en 18 graden 's nachts. Het "huis" voor watermeloenen moet op een zonnige plek staan, weg van struiken en bomen.
  De juiste variëteit is het belangrijkste geheim van het kweken van watermeloenen. Voor ons klimaat kies ik vroege rijpe variëteiten die snel groeien en rijpen: Sugar baby, Pink champagne, Gift to the north, Krimstar.

  Nota
  Je moet niet proberen zeer grote variëteiten watermeloenen te kweken. Dit is alleen mogelijk in warme landen.
  Om watermeloen in ons klimaat te kweken, kunt u alleen zaailingen gebruiken. Bereid vooraf kleine potten met een diameter van 10 cm en een grondmengsel van turf, humus en tuingrond in de verhouding 1: 2: 1 met een kleine toevoeging van as. Plant half april twee zaden in elke pot.
  Om de opkomst van zaailingen te versnellen, kunt u de zaden vooraf weken en ontkiemen. De potten zijn bedekt met een film en op een temperatuur van 20-25 graden gehouden, en wanneer scheuten verschijnen, verminder deze tot 18-20 zodat de zaailingen niet uitrekken. Voor haar is het zonnigste venster toegewezen.
  De voorbereiding van de kas of de bedden wordt van tevoren uitgevoerd: ze ontdoen van sneeuw en graven de grond. Watermeloenen houden van zandige leem en zandgrond, zware kleigronden zijn niet geschikt voor deze cultuur. Omdat dit een warmteminnende cultuur is, is het raadzaam om een ​​warm bed te bereiden, plantafval, gevallen bladeren en ander organisch afval aan de basis te leggen. Bovendien worden plantkuilen gekruid met verrotte mest, compost, houtas wordt toegevoegd.

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.