1

hoe 1

  1. Alexander ZASULIN

    Tijdens de bloei van zwarte bessen zijn struiken aangetast door badstof (omkering) duidelijk zichtbaar. Dit is een gevaarlijke virale ziekte die bloemen en bladeren aantast. Hier zijn enkele tekenen: eerst krijgen de uiteinden van de bloemknoppen een vurige rode tint.

    Bloeiende bloemen zijn roodachtig of lila-violet. In een gezonde struik worden bloembladen gesmolten, in een patiënt verdeeld. De bloemen zien er zelf badstof uit (zie foto). Ze drogen snel, produceren geen bessen of er vormen zich misvormde vruchten van. Als u tekenen van omkering in krenten opmerkt, probeer het dan niet te behandelen: het is nutteloos. Verwijder de struik onmiddellijk van de site en verbrand.

    Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.