10 recensie (s)

 1. Lyudmila KALDINA, regio Penza

  Ik las het artikel "Waarom bloeide de kerstster niet", waarin de lezer klaagt dat de plant niet bloeide tijdens de nieuwjaarsvakantie, en vraagt ​​​​waarom dit is gebeurd. Ik zal je vertellen hoe mijn schoonheden zich gedragen.
  Jarenlang verborg ze 's avonds de struiken in een donkere kast en bracht ze' s morgens terug naar de vensterbank, en ze bloeiden voor het nieuwe jaar. Dus ik bewees mezelf dat ik een echte bloemenkweker ben (ik las: als je een kerstster weer laat bloeien, mag je jezelf er ook een noemen). Toen stopte ze met het "verdrijven" van haar favorieten, en sinds twee jaar bloeien ze op zichzelf. Ze staan ​​op de vensterbank, die de hele nacht wordt verlicht door een straatlantaarn, en er brandt een gloeilamp in de kamer. Hoewel ik las dat zelfs het licht van passerende auto's deze plant beïnvloedt. Dus ik begrijp het raadsel van mijn kerststerren niet. Misschien zijn exemplaren uit hun eigen stekken al aangepast aan de bloei? Trouwens, de plant van een vriend kleurt ook de schutbladen zonder voorafgaande voorbereiding.

  antwoord
 2. Natalia BARANOVSKAYA

  Kerstster staat op een lichte vensterbank. Bloeide niet met Kerstmis. In het donker, zoals geadviseerd, verborg ze het niet. Misschien zijn de schutbladen daarom niet gekleurd? Welke omstandigheden en verzorging heeft een plant nodig als hij niet heeft gebloeid?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De schutbladen van de kerstster zijn gekleurd vanwege speciale fotoreceptoreiwitten die reageren op de vermindering van de daglichturen. In de donkerste maanden volstaat het om de plant in een kamer te zetten waar 's avonds de lichten niet branden en de vensterbank de straatlantaarn niet verlicht. Als zo'n plek niet is, moet de struik in het donker worden verborgen (kast, onder een la, strakke verpakking) - van 6 tot 8 uur tot 8 uur. Voor minimaal 10 weken. Anders komen er geen bloemknoppen en blijven de bladeren groen, wat ook gebeurde met je kerstster. Overdag is het echter noodzakelijk om de plant te voorzien van fel zonlicht, water en voeding.
   De voorwaarden voor onderhoud en verdere verzorging van de plant zijn niet afhankelijk van of deze dit jaar bloeide of niet.

   antwoord
 3. Polina Spichak, Kolomna

  Zodra de winter intreedt, verschijnen er in tuincentra en winkels volop potten met kerstster, in de volksmond bekend als de kerstster. Thuis groeit hij tot 3 m, en op onze vensterbanken kan een baby van slechts een halve meter hoog pronken.

  De schoonheid van de bloem wordt gegeven door de bovenste bladeren, die niet alleen felrood zijn, maar ook geel, wit en roze. En de bloemen zelf zijn onopvallend, klein, wit.
  Het is erg moeilijk om kerstster te redden en zelfs tegen het volgende nieuwe jaar te laten bloeien. Maar je kan. Na de bloei worden takken en bladeren gesneden tot 10-15 cm, op een koele plaats gezet, water geven en bemesten. De rustperiode duurt tot eind mei. Vervolgens wordt de bloem in het licht gezet, maar niet in direct zonlicht. Soms overgeplant in een grotere pot.

  Speciale zorg voor de bloem begint in oktober: elke avond moet deze op een donkere plaats worden schoongemaakt. Het kan een nachtkastje of kledingkast zijn. Of gewoon een doos die de plant bedekt. In het donker, zonder de penetratie van zelfs maar het minste licht, zou de kerstster 14 uur per dag moeten zijn. Maar overdag heeft ze overvloedige verlichting nodig.
  Het is belangrijk om te onthouden dat het sap van de plant giftig is. Werk tijdens het snoeien, verplanten en stekken met handschoenen om u niet te verbranden.

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Toen ik afgelopen december een felrode kerstster kreeg, twijfelde ik er niet aan dat deze prachtige bloem de belangrijkste decoratie van de feesttafel zou worden. Ik stopte hem in een speciale bloempot en daaromheen plaatste ik kleurrijke kaarsen en kleine kerstboomtakken met rode strikjes die er perfect bij pasten. Alle gasten die ons op oudejaarsavond bezochten, wilden absoluut met deze bijzondere bloem op de foto.

  Poinsettia in zijn thuisland, Mexico, creëert hele struikgewas van dunne, bijna bladloze stengels tot 3 meter hoog. De bloemen van poinsettia zijn absoluut onopvallend en klein, maar tijdens de bloei is deze plant versierd met talrijke heldere schutbladen, gerangschikt in de vorm van een ster. Bij de oorspronkelijke natuurlijke soort zijn ze felrood, maar mensen hebben veel tuinvormen met andere kleuren gecreëerd. Naast talloze roodtinten zijn er ook roze, wit en oranje. Het is dankzij hen dat een volwassen kerstster er tijdens de bloei uitziet als een luxueus boeket van enorme heldere bloemen. In het Westen is Kerstmis in elk huis niet compleet zonder.

  antwoord
 5. Valentina NOSOVA, Tambov

  Nadat ik voor de nieuwjaarsvakantie een "kerstster" had gekocht, plaatste ik hem op een plank onder een lamp om voor helder licht te zorgen en hem tegelijkertijd te beschermen tegen hete radiatoren en koude tocht. Ik geef het matig water nadat de bovenste laag grond is opgedroogd. Ik geef hem geen voeding, omdat ik heb gehoord dat de plant al wil bloeien
  gestimuleerd tot capaciteit, en overmaat veroorzaakt het vallen van bladeren en schutbladeren. Ik heb de struik niet opnieuw geplant, omdat de wortels niet zichtbaar zijn door de drainagegaten, waardoor de pot past. Ik bewonder de schoonheid, maar ik weet niet wat ik moet doen na de bloei. Ik wil echt dat het wonder opnieuw gebeurt!

  antwoord
 6. Ljoedmila KALDINA. Penza-regio

  In maart heb ik de planten (ook al bloeien ze) 15 cm van het grondniveau afgesneden en op een donkere plaats gezet zonder water te geven. In mei plant ik hem opnieuw in een vers substraat van turf, tuingrond, bladaarde en humus, met toevoeging van vermiculiet.

  Na 2-3 weken begin ik één keer per maand te voeden met complexe meststoffen en calciumnitraatoplossing (volgens de instructies). Ik geef regelmatig water om de grond vochtig te houden. De schoonheden houden niet van droogte en overstromingen. De inhoudstemperatuur moet hoger zijn dan +15 graden. Als de struiken overgroeid raken, laat ik vijf sterke scheuten achter, knip de rest uit en leg ze op stekken.

  KRIJGT LANGE TIJD WORTEL
  Ik was het melkachtige sap (giftig!) Van de sneden af ​​met warm water, wat het rooten belemmert. Ik plant de stekken in een mengsel van turf en perliet. Ik maak er een kas bovenop en ventileer deze regelmatig. Nadat de wortels zich hebben gevormd, plant ik de planten in potten en knijp ik de toppen dicht om ze bossig te maken. Het viel mij op dat de schutbladen bij bewortelde stekken groter zijn dan bij de koninginnencellen.

  TOEN er op een dag een witte vlieg op een kerstster verscheen, hielp Aktara: ik strooide een beetje op de grond en gaf hem water.

  antwoord
 7. Lyudmila ULEISKAYA.

  Om ervoor te zorgen dat de "Kerstster" na de bloei niet uitgaat en weer schijnt voor de volgende Kerstmis, organiseert u er op de juiste manier een rustperiode voor (maart-april). Om dit te doen, wanneer de laatste schutbladeren eraf vallen (in februari-begin maart), verkort u de scheuten tot 10-15 cm en plaatst u de pot met de plant op een donkere, koele (+12-15 graden) plaats. Verminder de watergift, maar laat het substraat niet uitdrogen. In mei, als er nieuwe scheuten verschijnen, plaats je de kerstster op de vensterbank van een raam op het zuiden, geef je hem regelmatig water en geef je hem elke 2 weken volledige minerale mest.

  antwoord
 8. Valentina ANDRUSHCHENKO

  Laten we de levensduur van kerststerren verlengen

  Deze koningin van de nieuwjaarsvakantie is een vaste plant, maar na de bloei zijn potten van de plant vaak te zien op stortplaatsen. Nadat ik in december een kerstster had gekocht, vroeg ik mezelf af: hoe kan ik hem bewaren? Ik bestudeerde de informatie en benadrukte de basisregels voor de zorg voor haar.
  1. Tijdens de bloei van de kerstster zal ik de luchttemperatuur op +18-24 graden houden, de plant beschermen tegen tocht en onderkoeling, zorgen voor helder diffuus licht, water geven met lauw water en twee keer per maand voeden met minerale meststoffen.
  2. Wanneer de bladeren beginnen te verwelken en vallen, gaat de kerstster met pensioen. Ik breng hem over naar een pot die een maat groter is, snij de bovenkant voor 1/3 af en laat hem rusten, terwijl ik spaarzaam water geef.
  Z. Vanaf september begin ik de schoonheid voor te bereiden op de bloei: bedek haar met een zwarte zak van 18 uur tot 7 uur, totdat de eerste bloemknoppen verschijnen.

  antwoord
 9. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Poinsettia: 5 bloeigeheimen

  Hoe kun je de kerstster na de feestdagen bewaren, zodat hij je het volgende nieuwe jaar zal verrassen met felle kleuren?
  1. Wanneer de bladeren na de bloei van de plant beginnen te vallen, stop ik met voeren en verminder ik de watergift: de grond moet bijna droog zijn.
  2. Ik plaats de bloem gedurende 12 maand in een koele (+14-1,5 graden) donkere kamer, knip hem eerst af op een hoogte van 15 cm van de grond. Dit is belangrijk omdat de schoonheid bloeit op nieuwe scheuten. 3. Rond mei, wanneer de kerstster na een rustperiode nieuwe bladeren heeft en jonge takken beginnen te groeien, plant ik de struik opnieuw met behulp van de overslagmethode. De nieuwe pot moet iets groter zijn dan de vorige. Ik kies voor lichtzure grond of bereid deze zelf door 3 delen kleigrasgrond (of 2 delen bladaarde) te mengen met zand en turf (elk 1 deel). Ik heb zeker drainage aangebracht. 4. Na het herplanten snoei ik de plant een tweede keer - ik verwijder zwakke scheuten en vorm een ​​mooie struik.
  5. Ik zet hem op een goed verlichte plaats, zonder direct zonlicht. Op dit moment en de hele zomer geef ik overvloedig water. Ik voed het met minerale meststoffen (volgens de instructies).

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar