hoe 1

 1. Светлана

  Elke knoflook is nog steeds onderverdeeld in boogschieten en niet-boogschieten. 90% van de bevolking van ons land teelt pijlpuntknoflook (nr. 1 op foto 1). Ze schrijven in bijna elk nummer over hem. Iedereen weet dat er een pijlpunt in het midden zit, en er zitten zaadjes op. Er is ook niet-uitschietende winterknoflook (nr. 2 op foto 1). Ik heb alle bedekkende schalen verwijderd zodat je kunt zien - er zit geen pijl in.

  Er verschijnt inderdaad een verdikking boven de kop zelf (foto 2), en er zitten kleine bolletjes in. Deze verdikking kan dichtbij het hoofd zijn of iets hoger. Dit jaar zijn ze op behoorlijke afstand gegroeid (7-12 cm). Er zijn maar weinig van zulke hoofden met "baby's" - ongeveer 10% van het totaal.
  We kunnen aannemen dat door het demonteren van deze minikoppen (nr. 3 op foto 1) en ze te planten, het mogelijk zal zijn om de knoflookvariëteit te verjongen, maar al mijn pogingen waren niet succesvol. Een enkele tand groeit niet van zo'n baby - een heel klein hoofd groeit.
  Daarom fok ik met de buitenste, grootste tanden. Ik deel het hoofd niet eerder dan twee weken voor de eerste bevriezing op de grond: onze winters zijn warm en vorst komt pas na het nieuwe jaar voor, en zelfs dan niet elke winter.
  Zolang ik me kan herinneren, hebben we deze knoflook altijd verbouwd. De smaak is zachter dan die van de schutter. Ik weet de naam van het ras niet, aangezien het nog steeds werd verbouwd door mijn grootmoeder Tanya in St. Ivanovskaya. En sinds 1994 rekent deze knoflook bij mij af.
  Spring knoflook kan ook worden geschoten en niet geschoten. Degene die we in het voorjaar planten, heeft geen pijl. Maar jongens, "vergeten" hem in de grond voor de winter, en volgend jaar zal hij een pijl geven! Ik doe dit vaak voor aardbeien - van een snuitkever.

  Winter- en lenteknoflook: het verschil in teelt + de beste variëteiten

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.