2 recensie (s)

 1. Tamara KALGINA, Svetlogorsk

  Eerder bespoot ze ter voorkoming van phytophthora tomaten met gewoon metronidazol (20 tabletten per emmer water). En vorig jaar werd ze ziek, kon niet naar de datsja komen en vroeg om haar man te besproeien. Hij voerde de behandeling uit, maar verwarde de voorbereidingen en in plaats van metronidazol verdunde hij dezelfde hoeveelheid furaciline om te spuiten. Verrassend genoeg verhinderde sproeien niet alleen phytophthora - de buren hadden cladosporiose-tomaten en deze infectie passeerde ook onze kas!

  antwoord
  • OOO "Triest"

   OPMERKINGEN VAN AGRONOMIST SVETLANA KRIVENKOVA
   Inderdaad, veel tuiniers gebruiken metronidazol om aardappelziekte te voorkomen. Dit komt door het brede werkingsspectrum van dit medicijn. Wat betreft furaciline, dit medicijn heeft een beperkter doel en het is onwaarschijnlijk dat het Phytophthora of cladosporiose heeft beïnvloed, hoewel het natuurlijk een antimicrobiële functie vervulde. Over het algemeen geloof ik dat de auteur van het advies zich zorgvuldig houdt aan competente landbouwtechnologie en daarom is ze erin geslaagd massale infectie van tomaten met schimmelinfecties te voorkomen.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar