3

3 recensie (s)

 1. Lyudmila MASTEROVA

  Als de met gras begroeide pioenen bruine vlekken hebben langs de randen van de bladeren, worden de knoppen zwart en droog en worden ze aangetast door grijze rot (botritis). Tegelijkertijd kunnen sommige bloemen aan één kant bloeien, maar toch zien ze er lelijk uit en drogen ze uiteindelijk uit. De scheuten waarop ik dergelijke tekens vind, draaien, harken de grond aan de basis en branden. Ik giet de grond onder de struik met kopersulfaat (volgens de instructies). In augustus graaf ik de plant volledig uit, inspecteer het wortelsysteem, verdeel het in delen, verwijder de rotte wortels en besprenkel de sneden met houtskool. Vervolgens de delenki, de scheuten snijden op een hoogte van 10-15 cm, volledig onderdompelen in de oplossing van het medicijn "Maxim" (volgens de instructies morst hij ook de grond op de plantplaatsen) en geplant. In de toekomst gebruik ik voor de preventie van grijze rot elke 3 weken gedurende het seizoen een van de biologische producten (Fitosporin, Alirin, Gamair, volgens de instructies).

  Plant pioenen niet te dicht bij elkaar, de struiken moeten goed worden geventileerd. Vermijd planten in zware, drassige gebieden met zure grond.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Er zijn verschillende soorten in mijn tuin ... een met gras begroeide pioen, mijn favoriet is Varenka met roze dubbele bloemen en een delicaat limoenaroma.
  In het vroege voorjaar hark ik voorzichtig de oude mulch uit de struiken en verwijder het onkruid. Begin april bereid ik een voedingsmengsel van dolomietmeel (1 kg) en boorzuur (7-8 g). Ik strooi het rond zonder op de scheuten te komen en plant het onmiddellijk in de grond tot een diepte van 10-15 cm (100-150 g van het voorbereide mengsel per 1 strekkende meter is voldoende). Topdressing vermindert de zuurgraad van de bodem en stimuleert ook de vitale activiteit van nuttige micro-organismen en ringwormen. Je kunt er Kemira Combi-meststof (een handvol) aan toevoegen. En het is handig om rijpe compost met een dunne laag langs de omtrek van de struiken te strooien.

  DOOR DE WEG
  Ik desinfecteer de grond met een oplossing van kaliumpermanganaat (3 g poeder / emmer water). Een week later besproei ik de aanplant met 2% Bordeaux-vloeistof - ter voorkoming van grijsrot.

  antwoord
  • Victor RUSSISCH

   prachtig bloeien
   Midden april voer ik met een oplossing van ureum (35-45 g / 10 l water).
   In mei - met een 1% oplossing van barnsteenzuur (ik los 1 g gebroken tablet op in 1 l water), waarin ik een lepel geraspte waszeep toevoeg voor een betere hechting op de bladeren.
   Voor de bloei behandel ik pioenen met toortsinfusie (1:20). Ik verander de concentratie rekening houdend met de weersomstandigheden: na de regen is de aarde nog nat, dus ik maak de 'moeder'-infusie sterker; indien droog, nog verdunnen met water - 1: 2. Op 1 vierkante meter breng ik een emmer infuus.
   Ook worden infusies van aardappelschillen (bevatten kalium), eierschalen (kalium, fosfor, magnesium, zink) gebruikt.

   Ik geef in mei en begin juni royaal water zodat de wortels goed verzadigd zijn met vocht. Norma - 3 emmers per volwassen struik om de 10 dagen. En maak het oppervlak van de grond los als het nat is.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar