4 Reacties

 1. Olga SOLODOVA, Voronezh

  Daisy, Gaillardia, Turkse anjer - de zogenaamde minderjarigen. U kunt hun levensduur verlengen door wortelvoeten toe te voegen.

  Antwoorden
 2. Oksana ANDREYKO

  Een paar jaar geleden boeide de Turkse anjer mijn hart. Prachtige struiken van een halve meter zijn bezaaid met fluweelachtige bloemdoppen van verschillende kleuren. In het eerste jaar na het zaaien vormt de plant een rozet van wortelbladeren en in het tweede bloeit hij. Ik zaai de zaden van “Turkse vrouw” begin juni op een zonnige plek, hoewel ze zich prettig zal voelen in de penumbra en de bloeiperiode zal aanhouden. Maar op een zeer schaduwrijke plek strekken de scheuten zich uit, de kleur van de bloemen wordt bleek.

  Het meest optimaal voor dit kruidnagel is voedzame, doorlatende grond met een neutrale of licht alkalische pH. De bloem verdraagt ​​geen overtollig vocht, begint pijn te doen door wortelrot. Ik geef de aanplant voorzichtig water, vermijd het binnendringen van water op bladeren en bloemen. Voor een mooiere bloei voer ik met een nitrofos. Als de planten een hoogte van 10 cm bereiken, gebruik ik 1 el. meststoffen in 1 liter water en tijdens de ontkiemingsperiode breng ik kaliumsulfaat in dezelfde verhouding binnen.

  Antwoorden
 3. Natalia Danilova, bioloog

  Verspreid kruidnagel

  Hybride en variëteiten kruidnagel worden meestal vermeerderd door stekken of gelaagdheid. De beste tijd om te werken is begin juni.
  Snijd de stekken met een lengte van ongeveer 10 cm met 3-4 knooppunten. Ik maak een plak onder het onderste knooppunt en verwijder de bladeren. Vervolgens sneed ik in de lengte van de onderste internode. Stekken worden geplant in een voorbereid bevochtigd substraat van turf, zand en aarde (2: 1: 2) en bedekt met een film. De wortelvorming duurt 2-3 weken.

  Lagen verspreiden kruidnagel, die lange vegetatieve scheuten heeft. Bij deze methode wordt het onderste deel enigszins afgesneden en horizontaal aan de grond bevestigd. Dan val ik in laagjes in slaap en periodiek water, zodat de grond niet uitdroogt.
  Wanneer de wortels zijn gevormd, beginnen de scheuten van het knooppunt erboven te groeien - dit is een signaal om een ​​nieuwe plant te scheiden.

  Antwoorden
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Er zijn vijf soorten kruidnagel in mijn tuin, maar de meest favoriete is Turks. De eerste planten met bordeauxrode bloemen maakten indruk op me. Sindsdien is het aantal variëteiten aanzienlijk toegenomen, bloembedden zijn vol met kleuren.

  Turkse anjer plant zich heel goed voort door zelf te zaaien, maar als je het op een specifieke plek moet planten, is het voldoende om de zaden te verzamelen nadat de plant is vervaagd. Om de kleur van de bloembladen niet te verwarren, knoop ik een wollen draad van dezelfde kleur aan de stengel van een bloeiende plant. Je kunt zaden direct in de grond zaaien en niet te vergeten om regelmatig water te geven bij droog weer. Het gebeurt dat scheuten worden gevonden in aangrenzende bloembedden. Als ze andere planten niet hinderen, laat ze dan staan. Ik zaai de zaailingen van vorig jaar van zelf zaaien naar een vaste plaats in het voorjaar.
  “Turkse vrouw” is nogal kwetsbaar: na regen of harde wind breken stelen vaak. Om schade te voorkomen, kunt u ze aan de steun vastmaken, maar dit zal het esthetische uiterlijk verpesten. Ik plant grotere tuinbloemen (phlox) rond de anjer, die hem beschermen tegen de wind en voorkomen dat hij in verschillende richtingen vervalt.
  Zhanna LAPSHINA, Altai Republiek.

  Zaaien en vermeerdering van Turkse kruidnagel

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.