2 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Vorig jaar waren er warme winters en vroege lente, maar blauweregen bloeide erg slecht en een maand later. Wat vond ze niet leuk?

  antwoord
 2. Yulia MATVEYCHUK

  Ik heb 4 jaar geleden blauweregen gekocht van een vrouw uit de buurt van Gomel (ik weet de naam van de variëteit niet). Daar overwintert de plant zonder beschutting en bloeit regelmatig, hoewel niet zo overvloedig als in het zuiden, en geeft zaden.
  Ons klimaat in de buurt van Minsk is wat kouder, maar ik heb ook de blauweregen niet bedekt, in de eerste winter boog ik me alleen naar de grond. Het groeit op een warme, zonnige plek nabij de zuidmuur van het huis. In het derde jaar bloeide de plant voor het eerst, en zo overvloedig! Door de vrij milde afgelopen winter waren er hoogstwaarschijnlijk geen strenge vorst. Bloemen verschenen gelijktijdig met de bladeren, maar de steeltjes ontwikkelden zich veel sneller, waardoor de liaan er doorschijnend en luchtig uitzag. In de zomer zijn haar wimpers van 1,5-2 m gegroeid en hebben zich bloemknoppen gevormd die, in het geval van een succesvolle overwintering (zonder bevriezing), zullen bloeien. Ik denk dat de plant in de loop van de tijd de hele muur van het huis kan krullen.

  De tweede, dezelfde blauweregen, groeit op een minder zonnige, maar meer beschutte plek. Het bloeide 2 weken later - er was duidelijk niet genoeg licht. Ik vorm er een kleine boom ter grootte van een man van: ik draai de wimpers tot één "stam", verwijder de scheuten onderaan en kort ze bovenaan in. Ik ben van plan om het op een stam te vormen in de vorm van een paraplu: het zal mogelijk zijn om het te bedekken voor de winter, wat niet kan worden gedaan met een plant die langs de muur klimt.

  Blauweregen uit zaden: planten en verzorgen

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar