2 Reacties

 1. Larisa Golovach

  We hebben arme grond. Ik las dat als je in augustus de site met siderat zaait (ze adviseren alfalfa), en eind september - oktober om de greens te maaien, overvloedig morst met een oplossing van humate en dan de grond opgraaft, volgend jaar hoef je niet eens humus toe te voegen, de oogst zal uitstekend zijn. Is dat zo?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - Siderates verrijken de aarde in feite met voedingsstoffen. Maar dit betekent niet dat eenmalig zaaien en daaropvolgend groenbemesting u zal behoeden voor de noodzaak om mest op arme grond aan te brengen. Het concept 'arme grond' is trouwens voorwaardelijk. Alleen een volledige analyse van de bodem kan aantonen hoe verzadigd de aarde is met stikstof, fosfor en kalium. Het is ook belangrijk om de zuurgraad te kennen. Zo kunnen planten op zure grond fosfor niet assimileren en kan het onjuist zijn om te concluderen dat de aarde arm is aan dit element.
   Wat humus betreft, als je het alleen gebruikt, kun je de grond niet alles geven wat je nodig hebt.
   Daarom mag u, om de bodemvruchtbaarheid te herstellen, minerale of organische meststoffen niet negeren. En groenbemesting is een uitstekende hulp, maar geen vervanging voor andere meststoffen.

   Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.