4 recensie (s)

 1. Victoria

  Ik probeerde de stekken van variëteiten tuinrozen te rooten. Maar slechts enkelen hebben wortel geschoten. Wat doe ik verkeerd?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Mislukkingen bij het overleven van stekken kunnen zowel het gevolg zijn van onjuiste verzorging als de kenmerken van de variëteit. Klimrozen zijn het meest succesvol voor vermeerdering door stekken. Stekken van scrubs en floribunda zijn ook goed geroot.
   De beste tijd om materiaal aan te schaffen is de tweede helft van de zomer. Neem de cutle vanaf het midden of de bovenkant van de shoot. Het mag niet dikker zijn dan 5-7 mm. Maak het schoon van de spikes en snijd in segmenten met 2-3 goedgevormde nieren. Het is raadzaam om de bladeren volledig te verwijderen. Bestuif voor het planten het onderste gedeelte met groeiregulatoren (Kornevin, Heteroauxin). Je kunt rooten in een mengsel van zand of perliet en turf (1: 1).

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  De bladeren van de roos beginnen, als een zeef, in kleine gaatjes te drogen. Is het een ziekte of wordt het aangevallen door ongedierte?
  Ekaterina Malakhova

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Hoogstwaarschijnlijk kozen de plagen voor de roos: dergelijke schade is typisch voor vertegenwoordigers van het geslacht bladwespen (het kan zowel een rosacea-bladwesp, een rosaceous mucilax-bladwesp en andere soorten zijn). De plant wordt niet aangetast door volwassenen, maar door insectenlarven. Behandel de roos met een van de bereidingen: Aktara, KE (8 g / 10 L water), Karate Zeon, ISS (8 ml / 10 L water), Karachar, KE (7 ml / 10 L water). De behandeling wordt uitgevoerd volgens de bladmethode, zorgvuldig zodat alle delen van de plant goed worden bevochtigd met het medicijn (let vooral op de onderkant van de bladeren). Herbehandeling kan worden uitgevoerd na 10-14 dagen als blad en wortel (hiervoor is het medicijn "Aktara" geschikt).

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar