JONGE ZAADJES + SIDERATEN WATEREN

landhuis met hun handen
Zaailingen water geven

Ik wil met lezers een eenvoudige en effectieve manier delen om jonge zaailingen water te geven, die ik een aantal jaren geleden heb bedacht. Omdat onze zandgrond na het besproeien erg snel droogt, hadden mijn bomen constant geen vocht en ontwikkelden ze zich extreem langzaam. Ze waren bijzonder strak in de droge zomermaanden met dertig graden hitte.

Je komt de datsja niet veel tegen, ik kom er een keer per week en ik weet niet wat ik moet pakken. Ik wilde dat de irrigatie die ik produceerde zo effectief mogelijk was. Bovendien, naarmate de boom groeide, breidde de cirkel met bijna stengel zich uit en ik kon het me gewoon niet veroorloven er water in te gieten.

Nu, na het planten van een nieuwe zaailing, ga ik als volgt te werk. Langs de randen van de landingskuil graaf ik ringvormige groeven een halve schep schoppen. Daarin zaai ik de zaden van witte mosterd. Deze eenjarige siderat is erg pretentieloos. Het wortelsysteem is diep, cruciaal en kan tot een diepte van drie meter gaan. Hierdoor maakt mosterd de grond luchtig en doorlatend.

In het eerste plantjaar giet ik water in de bijna-stengelcirkel, die nog steeds klein is.


ALLES WAT JE NODIG HEBT VOOR DIT ARTIKEL IS HIER >>>


Volgend voorjaar graaf ik een nieuwe ring vlak naast vorig jaar, zaai de zaden die er al in zitten en geef de bomen water in de eerste greppel. De grond erin is erg los geworden door het krachtige mosterdwortelsysteem dat in de winter is vervallen, vocht gaat diep, gaat rechtstreeks naar de wortels van de bomen.

Dus terwijl de boom groeit tot het moment dat hij het vruchtseizoen binnenkomt, bereid ik elke lente nieuwe gietgroeven voor, waarbij de diameter van de ring geleidelijk toeneemt. Zaai er 2-3 keer per seizoen mosterd in. Ik heb de groene massa voor de bloei afgesneden en in de stamcirkel geplaatst.

Soms laat ik siderat langer groeien en verzamel ik zaden. Met deze techniek wordt de aarde rond de boom vruchtbaar, los en licht. Ik vul de oude groeven met keukenafval en plantenresten uit de tuin, en ik vul de aarde er bovenop.

Sinds ik deze methode van bewateren begon te gebruiken, begonnen nieuwe zaailingen zich veel beter te ontwikkelen en gaven ze elk seizoen een aanzienlijke toename.


Ссылка по теме: Kuilen planten voor zaailingen - welke diepte om te graven en wat erin te doen


OPMERKING VIDEO - EFFECTIEVE IRRIGATIE VAN SEEDLINGS - EEN ANDERE MANIER

Uw zaailingen efficiënt water geven - heel eenvoudig

© Auteur: Irina Kudrina, Voronezh

BESTEL KWALITEIT EN GOEDKOPE ZADEN EN ANDERE PRODUCTEN VOOR THUIS EN COTTAGE. PRIJZEN ZIJN FLES. GECONTROLEERD! KIJK ZELF VOOR JEZELF EN LAAT JE VERRAST: ER ZIJN BEOORDELINGEN. GAAN >>>

Hieronder andere items over het onderwerp "Dacha en tuin - met hun eigen handen"

 • Kuilen planten voor zaailingen - welke diepte om te graven en wat erin te doen: VOORBEREIDING VOOR LANDING: TIJD TE DOEN ...
 • 5 fouten bij het planten van sierheesters op de site: WELKE FOUTEN MOGEN NIET WORDEN TOEGESTAAN WANNEER ...
 • 3 redenen voor de dood van zaailingen: WAAROM HET ZAAD DOOD? Laten we eens kijken en ...
 • Hoe witte aalbes groeit in uw zomerhuisje: Mijn advies over het verzorgen van ...
 • Siderata als irrigatiemethode: Watering in de sideraty wells Summerman, met ...
 • Hoe zaailingen van komkommers niet uitgerekt te maken: Dat de zaailingen van komkommers Box niet uitrekken ...
 • Overplanten van grote bomen (grote bomen) in de winter: TRANSFER IN FROST: VOOR VOLWASSENEN ...

  Abonneer je op updates in onze groepen en deel ze.

  vk ok Group Garden tuin en tuin op Facebook

  Laten we vrienden zijn!

 • 0

  Laat een reactie achter

  Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.